Gravid kvinne (24) døde av hodeskader før brann

Den 24 år gamle kvinnen som ble funnet død etter en brann i en leilighet i Egersund 17. september døde av hodeskader, viser den endelige obduksjonsrapporten.

Brannvesenet en melding om sterk røykutvikling i en kjellerleilighet i Egersund. Da de gikk inn fant de en død kvinne i kjelleren. Avdødes ektemann er siktet for drap. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Brannvesenet en melding om sterk røykutvikling i en kjellerleilighet i Egersund. Da de gikk inn fant de en død kvinne i kjelleren. Avdødes ektemann er siktet for drap. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Carina Johansen

Kvinnens ektemannen (28) ble siktet for drap på kona dagen etter og har siden sittet varetektsfengslet. Paret er opprinnelig fra Sudan. Han har bodd i Norge i tre år, mens kona kom fra Sudan i sommer.

Kvinnen ble funnet død i parets leilighet i Egersund etter en brann 17. september i år.

– Dødsårsaken kan ikke knyttes til brannen. Kvinnen døde av skader i hodet, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Ifølge avisen ble det ikke funnet kullos i kvinnes luftrør eller lunger, noe som indikerer at kvinnen var død allerede før brannen startet. Skadene i hodet skyldes stump vold. Obduksjonen viste i tillegg at kvinnen var gravid.

Soma ønsker ikke å si noe om politiet har funnet noe våpen.

– På nåværende tidspunkt ønsker jeg ikke å uttale meg om funn i saken, sier politiadvokaten.

Ektemannen nekter straffskyld. Han hevder han sov da brannen brøt ut, og at han ikke klarte å komme seg inn til kona i stua og kjøkkenet.

(©NTB)