SEIER: Aalesund vant over Sogndal og er et steg nærmere eliteseriespill i 2019. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SEIER: Aalesund vant over Sogndal og er et steg nærmere eliteseriespill i 2019. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Ti elleville minutter sendte Aalesund nærmere Eliteserien

Tre scoringer på ti minutter avgjorde kvalikdramaet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund - Sogndal 3-1 (0-0)

Lars Bohinen måtte se Aalesunds andre kvalifiseringskamp fra tribunen, etter at han ble utvist mot Nest-Sotra i forrige kvalifiseringskamp.

Men Aalesund-treneren kunne i hvert fall fryde seg over seier der han satt på pressetribunen.

– Vi startet veldig bra, fikk dessverre ikke scoringen, men gikk til pause med en god følelse. Og så håpte vi å gjenskape mye av det i andre omgang, og periodevis gjorde vi det. Sogndal kom med alt de hadde etter hvert, lange baller og mye fysikk. Vi sto heldigvis brukbart i mot, scoret tre fine mål, så vi må være glad for dette her. Vi er på vei oppover, vi, sier fungerende trener i Aalesund Amund Skiri til Eurosport Norge.

Nå venter siste test - dobbeltoppgjør mot Stabæk i desember.

– Det er helt åpent. Det er kanskje første gang i år at vi ikke er favoritt. Stabæk har mest å tape. Samtidig så er vi godt inne i adventstiden. Jeg tror faktisk Aafk forhåpentligvis skal få tittelen advent-lag i 2018. Vi må se på det som en mulighet. Vi klarte ikke opprykket på første forsøk, nå har vi fått en ny mulighet og den skal vi ta for alt det er verdt, sier Skiri til kanalen.

Tok kommandoen

Aalesund tok kommandoen på eget kunstgress. Sondre Brunstad Fet nære ved å sende hjemmelaget i ledelsen etter kun åtte minutter, men avslutningen fra midtbanespilleren endte i stolpen.

Det ble også den største sjansen i den første omgangen. Selv om Aalesund hadde flere gode angrep, manglet det siste lille i avslutningsfasen for oransjetrøyene.

Pape Habib Gueye og Holmbert Fridjonsson fikk servert flere innlegg som kunne blitt mål, men Aalesunds spisspar fikk det ikke helt til å stemme i de første 45 minuttene.

Til tross for stort press fra vertene, klarte Sogndal å holde nullen, og lagene gikk til pause med 0-0.

Straffe

Kun sekunder etter startskuddet for 2. omgang hadde gått pekte dommer Kristoffer Hagenes på straffemerket.

Gueye gikk over ende inne feltet i en duell med Sogndals Ulrik Fredriksen, og fikk straffe - til Sogndals store frustrasjon. TV-bildene viste klart og tydelig at trener Eirik Bakke var uenig i avgjørelsen.

Fridjonsson gjorde ingen feil og la ballen rolig i det venstre hjørnet. 1-0 til Aalesund.

Utlikning og ny ledelse

Gleden ble derimot kortvarig, for to minutter etter at han laget straffe fikk Fredriksen sin revansje. Joachim Soltvedt la opp, mens Fredriksen fikset utlikningen. 1-1 kun fem minutter ut i andre omgang.

Men dramatikken var på langt nær over på Color Line Stadion! I det klokken viste 55 minutter, smelte Gueye til på hel volley og sendte Aalesund på ny i ledelsen. 2-1 til vertene.

Etter ti intense minutter roet det seg noe, selv om Aalesund hadde god kontroll på Sogndal.

Mot slutten av kampen begynte gjestene å få dårlig tid og økte presset på Aalesund, uten at det resulterte i utlikning.

Det ble lagt til hele fem minutter i kvalikdramaet, men det hjalp Aalesund mer enn Sogndal. Gueye satte spikeren i kisten fire minutter på overtid.

Det endte 3-1 på Color Line Stadion.

Sesongen er dermed over for Sogndal, mens Aalesund er et steg nærmere eliteseriespill i 2019 og skal ut i et dobbeltoppgjør mot Stabæk i desember.