Stjernekamp-chris (25) snakker ut:

– Jeg ble banket opp fordi jeg forsvarte storesøster

Se verdenspremièren på Chris Holstens nye musikkvideo, der han hedrer storesøster Therese.

– «Happy Tears» er en låt for alle de som blir urettferdig behandlet og samtidig ikke har mulighet til å forsvare seg selv, sier Holsten til TV 2.

Unikt søskenforhold

Hans eneste søster har flere diagnoser. Hun har cerebral parese, får epilepsianfall og har lammelser i både armer og ben.

Ikke bare sliter hun med alt dette, men hun har også blitt mobbet for det. Dette finner ikke lillebror Chris seg i, og har dermed flere ganger gått bort til folk og spurt om hvorfor de gjør narr av søsteren.

Til TV 2 forteller sangeren om den ene gangen mobbingen gikk for langt, og det endte med en fysisk krangel der han tok Therese i forsvar.

Øverst i saken kan du se musikkvideoen til Chris Holstens nye låt, «Happy Tears», som handler om søskenforholdet.

Tre mot èn

Popstjernen er blant annet kjent for hitlåten «Mexico», som har over 11 millioner avspillinger på Spotify. Han har også vært med i årets sesong av NRK-serien «Stjernekamp».

Men Lillestrøm-mannen har ikke alltid hatt like medvind som nå. Da han var yngre brukte han mye tid og energi på å forsvare storesøsteren.

– Jeg blir forbannet når jeg ser mobbing. Det var en episode der noen pøbler i barneskoleklassen min lo da jeg gikk sammen med henne. De var slemme og jeg gikk bort og sa ifra... Det endte med et slagsmål, og det ble tre mot én. Jeg tapte den slåsskampen, sier Holsten, og understreker at han ikke er voldelig til vanlig.

– Tror du slike situasjoner som dette har formet deg?

– Ja, absolutt. Jeg mener veldig sterkt at alle mennesker er like mye verdt. Jeg reagerer veldig på urettferdighet. At folk har vært slemme mot folk som Therese, som aldri er noe annet enn snill og positiv, det har jeg store problemer med.

Han poengterer at Therese tross alt er den mest smilende damen han kjenner, og sier at han ikke vil definere henne som et offer. Han tror at han selv reagerer mer på slengbemerkningene enn henne.

I den tidligere nevnte musikkvideoen kan man se flere bilder fra barndomsårene til Holsten-søskenparet.

Fikk skrekkbeskjeden

Da moren til Holsten var gravid, fikk hun og ektemannen vite at datteren bare ville overleve noen få timer.

– Nå er hun 32 år og lever et godt liv, forteller den stolte lillebroren.

Selv om den ferske musikklanseringen er en ballade til søsteren, kan vi ikke forvente at det bare er slik musikk som kommer fremover.

– Jeg går en ny retning. Jeg lager mer «voksen» musikk. Jeg er bare 25 år, men jeg føler at musikken min er langt eldre. Det betyr ikke at det ikke kommer sanger med høyere tempo fremover.

Holsten lover for øvrig minst to nye sanger før sommervarmen igjen kommer til Norge.