Kjærlighetssjokk i Jakten på kjærligheten:
Gudrun og Thomas fant lykken til slutt

Gudrun Austli valgte Vegar Valbø som sin utkårede. Senere angret hun og hentet tilbake sin vrakede frier Thomas Kongstad. Se intervju med Gudrun og Thomas her.

Mandag ble sesongens siste episode av Jakten på kjærligheten sendt på TV 2.

Der møtte programleder Gunhild Dahlberg (43) tre par og en singel bonde. Kristoffer Heldal (30) lyktes dessverre ikke med å finne kjærligheten i årets sesong av programmet.

Det har nå gått to og en halv måned siden siste episode ble spilt inn.

Siden den tid har to Jakten-par avsluttet forholdet.

Les videre for å se både bønder og friere fortelle hvordan det gikk med kjærligheten til slutt.

Jakten-drama

Årets avslutning av Jakten på kjærligheten ble dramatisk og svært overraskende for TV-seerne. Jakten-Gudrun og den danske frieren Thomas Kongstad (41) kom gående hånd i hånd i programmet, stormende forelsket og svært lykkelige.

Nå er Gudrun lettet og glad for at hun har funnet kjærligheten og stråler av lykke.

Det som skjedde i forkant av dette var at Gudrun Austli hadde valgt Vegar Valbø som sin utkårede og tok ham med på kjærlighetstur til Geneve.

FORELSKET: Gudrun og Thomas kysser på Engø gård og er svært forelsket. Foto: Espen Solli/TV 2
FORELSKET: Gudrun og Thomas kysser på Engø gård og er svært forelsket. Foto: Espen Solli/TV 2

Kjemien de to imellom var ikke til stede og dermed ble Vegar vraket til fordel for Gudruns danske frier Thomas.

Romantisk sms

Gudrun sendte en melding som smeltet hjertet til Thomas fullstendig. Thomas skjønte hva Jakten-bonden ville og at Gudrun hadde ombestemt seg.

– Jeg skjønte etterhvert at Thomas og jeg hadde mye mer til felles og jeg kjente at jeg savnet ham. Jeg skjønte at jeg måtte ta kontakt og sendte en sms, sier Gudrun.

– Hva stod det i den Thomas?

– Det tikket inn et bilde av noen planter vi hadde plantet sammen, et bilde av jordbær som jeg elsker, og et bilde av katten til Gudrun. Jeg ble svært overrasket og måtte gå i meg selv og tenke over hva jeg skulle svare. Det endte opp med at jeg ringte henne og vi snakket i timesvis. I samtalen innrømmet Gudrun at hun hadde tatt et feil valg, sier Thomas til TV 2.

Innrømte feil valg

Gudrun la seg flat og innrømmet overfor Thomas at hun hadde tatt feil valg. Thomas hadde uttalt seg tidligere i programmet at han trodde Gudrun hadde valgt feil og at Vegar og Gudrun ikke var en god match.

– På turen med Vegar så skjønte jeg at Vegar og jeg hadde forskjellige interesser. Da jeg kom tilbake til gården etter turen kjente jeg hvem jeg savnet der, sier Gudrun.

Tro på kjærligheten

I dag definerer de to seg som kjærester og er lykkelige sammen. De skjønte allerede fra starten at de var veldig like. Nå håper Gudrun på at Thomas vil flytte til Snåsa og at de to kan starte et nytt liv sammen der.

– Hvis det forsetter som det gjør nå så flytter jeg til Snåsa, sier Thomas.

– Har dere tro på kjærligheten?

– Ja, i hvert fall mellom oss, avslutter de to.

Singel bonde

Kristoffer Heldal (30) fant ikke lykken og måtte reise hjem fra kjærlighetstur i Geneve uten å ha funnet lykken med frieren Anita Aas Kristiansen (27).

Derfor ankom han Engø gård alene til årets siste program av Jakten på kjærligheten.

SINGEL BONDE: Kristoffer Heldal sammen med programleder Gunhild Dahlberg. Foto: Espen Solli/TV 2
SINGEL BONDE: Kristoffer Heldal sammen med programleder Gunhild Dahlberg. Foto: Espen Solli/TV 2

– Det å komme alene var ikke det jeg hadde håpet på, men slik sommeren ble, var det det eneste rette. De rette følelsene var ikke til stede, og jeg fikk dessverre ikke kjærestefølelsene man skal ha, forteller Kristoffer til TV 2.

Etter innspillingen av programmet føler han at det valget Anita og Kristoffer valgte etter Geneve-turen var det eneste riktige.

– Når jeg skjønte at det ikke ble noe mellom oss ble jeg lei meg. Jeg brukte all den tid Anita fortjente, men det hjalp ikke. Vi ble på en måte enige at det ikke kunne bli kjærlighet mellom oss, forteller han.

Trist

Kristoffer står for valget han tok med Anita, men synes det er trist at de to ikke klarte å finne kjærligheten sammen.

– Jeg ser i ettertid at det var riktig at Anita og jeg ikke ble kjærester. For min del så jaktet jeg etter å finne den rette, og da det ikke ble slik må jeg gå videre i livet, avslutter Kristoffer til TV 2.

I dag er Kristoffer singel og er klar for å gå videre. Han har fått mange gode erfaringer denne høsten og ser nå fremover.

– Nå er jeg litt mettet og trenger en pause, men tenker at jeg skal bli flinkere til å være mer ute og treffe folk. Jeg må tørre å utfordre meg selv og komme ut av komfortsonen. Jeg håper at noen som har sett på programmet tar kontakt, det er et håp jeg har at noen synes jeg er en spennende kar, avslutter Kristoffer til TV 2.

– Vi er mer venner enn kjærester

Bjørn Hammer (30) fra Selbu uttalte i starten av sesongen til Jakten på kjærligheten at han var strålende fornøyd med livet, men manglet èn brikke i livet.

Bjørn valgte Christina Svanem Rolitrø (23) til slutt og tok henne med på tur til Geneve. Der flørtet de med hverandre og prøvde å lære hverandre bedre å kjenne uten å lykkes helt.

HVERT TIL SITT: Bjørn Hammer og Christina Svanem Rolitrø fant ikke kjærligheten sammen. Foto: Espen Solli/TV 2
HVERT TIL SITT: Bjørn Hammer og Christina Svanem Rolitrø fant ikke kjærligheten sammen. Foto: Espen Solli/TV 2

– Venter på tilbud

– Vi fant etterhvert ut da vi kom hjem at vi ikke passet sammen og at vi ikke hadde så mye til felles. Vi snakker fortsatt sammen av og til og er ikke uvenner, sier Bjørn til TV 2.

Bjørn er veldig takknemlig for at han fikk være med i årets Jakten-sesong. Han er fortsatt singel, men sier til TV 2 at han ikke har det travelt med å finne en kjæreste.

– Det kommer noen tilbud og meldinger fra damer. Jeg sitter foreløpig og venter på det beste tilbudet, men har det ikke travelt, avslutter Bjørn.

– Fant ikke de rette følelsene

Ola Einar Hovrud (50) var den tredje bonden som kom med sin siste utvalgte frier til Engø Gård. Han valgte Hege Ingebjørg Tryggvason (54) til slutt og de to reiste også på tur til Geneve.

HVERT TIL SITT: Ola Einar Hovrud og Hege Ingebjørg Tryggvason fant ikke kjærligheten i årets sesong. Foto: Espen Solli/TV 2
HVERT TIL SITT: Ola Einar Hovrud og Hege Ingebjørg Tryggvason fant ikke kjærligheten i årets sesong. Foto: Espen Solli/TV 2

Der nede merket også de at det var noe som ikke stemte.

– Jeg slet med å finne de rette følelsene for Hege og vi ble aldri noe par, forteller Ola Einar til TV 2.

Drama

Ola Einar og Hege møttes etter Geneve-turen og de to møttes hjemme hos Ola Einar for å prate og finne mer ut av ting. De pratet og Ola Einar fortalte Hege at han ikke ble bergtatt av henne. De fant ikke ut av kjærligheten og dagen etter hadde Hege reist sin vei.

– Jeg kjente at jeg ikke klarte å forholde meg til Ola Einar, og lå og ikke fikk sove. Da tenkte jeg «nei takk dette klarer jeg meg ikke å forholde meg til», og reiste hjem, forteller Hege til TV 2.

En dame i kikkerten

I dag er de to bare venner, men har ikke så mye kontakt lenger. Ola Einar har ikke funnet kjærligheten enda, men kan fortelle TV 2 at han har en dame i kikkerten.

– Det er ei dame jeg chatter med som jeg møtte på en fest her hjemme i Valdres. Jeg traff henne helt tilfeldig, men vi er ikke kjærester enda. Jeg har hatt en fin tid i Jakten på kjærligheten og programmet har bragt meg videre i livet, avslutter Ola Einar Hovrud.