Mobbingen som ryster England – slik vil Premier League-keeper hjelpe

Videoen av en 15 år gammel syrisk flyktning som blir mobbet på det groveste, har rystet Storbritannia. Nå ønsker folk å hjelpe unggutten, deriblant Huddersfield-målvakt Jonas Lössl.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen begynte en voldsvideo å sirkulere på sosiale medier. Videoen viser hvordan en ung syrisk flyktning med gipset arm blir skallet ned, tatt kvelertak på og lagt i bakken av en annen gutt i skolegården.

Han blir så utsatt for en form for vanntortur, hvor bøllen tvinger vann ned i halsen hans mens han roper «jeg drukner deg», hele tiden ansporet av entusiastiske tilskuere.

Den unge gutten skal være en 15 år gammel syrisk flyktning ved navn Jamal, og overfallet skjedde på en skole i Huddersfield.

Videoen og saken har opprørt svært mange både i og utenfor Storbritannia, og det er blitt opprettet en innsamling på nettet som i skrivende stund har samlet inn over 1,3 millioner kroner på kun ett døgn. Pengene skal gå til Jamals verger.

«Jamals familie er flyktninger i Storbritannia og de sliter med å få endene til å møtes. Vi ønsker å samle inn penger for å forbedre deres livskvalitet og få dem til å smile. Det minste de fortjener, etter å ha forlatt sitt krigsherjede hjemland, er å leve i fred uten å bli trakassert,» skriver Muhammed Tahir som startet innsamlingsaksjonen på Go Fund Me.

Huddersfields danske målvakt Jonas Lössl ønsker også å bidra. På Twitter skriver han at han ønsker å komme i kontakt med Jamal og hans familie.

– Jeg ønsker å vise min kjærlighet overfor Jamal ved å invitere ham og hans familie til en Huddersfield-kamp som min gjest, skriver den danske landslagskeeperen.​

Lössl er fast inventar mellom stengene for Huddersfield som for tiden ligger på 15. plass i Premier League.

Politisak

Overfallet på Jamal har fått stor oppmerksomhet, og er nå også blitt en politisak.

The Telegraph skriver at den 16 år gamle gutten som står bak overfallet er blitt avhørt av politiet og vil bli tiltalt for overfall, om enn som mindreårig.

Mobbingen av Jamal skal ha pågått i månedsvis, og på videoen kan man se at unggutten går med gipset arm. Mange har undret på om denne skaden stammet fra et overfall, og det er mye som kan tyde på det.

Politiet i West Yorkshire forteller at de etterforsket en hendelse fra 7. november hvor 15-åringen endte opp med et håndleddsbrudd. De skriver at tre ungdommer er blitt avhørt, men at saken nå er gitt videre til skolen.

Lillesøsteren angrepet tirsdag

Ifølge innsamlingssiden har Jamals lillesøster (14) også vært offer for mobbing på den samme skolen de siste månedene.

En fersk video viser en jente kledd i hijab som blir dyttet av en større gruppe. Familiens advokat Tasnime Akunjee bekrefter ifølge Telegraph at jenten på videoen er Jamals lillesøster, og at hun ble angrepet tirsdag morgen.

Politiet etterforsker hendelsen og ber alle som kan ha informasjon om å ta kontakt.