Seks reddet fra fiskebåt i full fyr

Hele mannskapet på seks ble reddet da en fiskebåt begynte å brenne utenfor Røvær i Nord-Rogaland. Båten var overtent da mannskapet gikk i redningsflåten.

Fiskebåten var overtent på kort tid. Dårlig vær i området gjør slukningsarbeidet vanskelig. Foto: Kystvakten
Fiskebåten var overtent på kort tid. Dårlig vær i området gjør slukningsarbeidet vanskelig. Foto: Kystvakten

– Alle seks gikk i en flåte og er nå plukket opp av to ulike båter. Det virker som alle seks er i ok form, sier vakthavende redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til TV 2.

De seks om bord hadde problemer med å få ut sin egen redningsflåte. Løsningen ble at en av båtene som kom til, låret ut sin redningsflåte, slik at de seks fra havaristen kunne gå om bord i den, skriver Stavanger Aftenblad.

Fartøyet heter Astrid Sofie og eies av BK Fisk i Lindesnes. Den 32 meter lange båten er nesten ny, den ble bygget i 2016, ifølge Fiskeriportalen.

HRS fikk melding om brannen klokken 16.56.

– Vi har ikke fått melding om alvorlige skader på noen av mannskapet, sier Willassen.

Like etter klokken 19 opplyste Sørvest politidistrikt at alle seks var brakt i land av båtene de ble reddet opp i og at de fikk legetilsyn allerede på kaia.

Tre av dem hadde pustet inn røyk, men det var ikke nødvendig med ytterligere helsehjelp.​

Fire timer etter de første meldingene om båtbrannen, melder Vest Politidistrikt at båten fremdeles brenner. Kystvakten er på stedet.

– Det blåser full storm i området, noe som gjør arbeidet krevende, skriver Kystakten i en twittermelding.