Chelsea-stjernene måtte forklare seg én og én etter Spurs-ydmykelsen

Manager Maurizio Sarri krevde svar fra hver enkelt i enerom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ubeseirede Chelsea-toget krasjet med et smell mot byrival Tottenham lørdag. De ble rundspilt og tapte 1-3 (Se sammendrag øverst).

Manager Maurizio Sarri var dypt skuffet etter forestillingen. Han valgte derfor å kalle inn hver enkelt spiller til samtaler under fire øyne for å få en forklaring på hvorfor det gikk så ille, forteller italieneren.

– Det er vanskelig for dem, tror jeg, å fortelle hva som gikk galt. Veldig vanskelig. Noen sa at kanskje var det landslagspausen som var problemet, at det hindret dem i å være på 100 prosent. Jeg snakket med hver spiller i fem eller ti minutter, men vi har bare tapt én kamp på tre og en halv måned. Vi må forstå hvorfor.

Sarri konstaterer at Tottenham «ødela» Chelsea-laget i løpet av 15 minutter. Han er også bekymret etter å ha sett den samme trenden i kampene mot Everton (0-0) og BATE Borisov (1-0). Han mener det er et mentalt problem i laget, at de ikke er bestemte nok. Nå vil han se en reaksjon mot PAOK torsdag og Fulham søndag.

– Jeg vil se at vi har lært leksen vår.

Vil ikke endre på noe

Chelseas talisman, Eden Hazard, har slitt med skader og sviktende form de siste ukene. Han er ikke aktuell mot POK, men kan bli klar søndag. Chelsea sliter i tillegg med at spissene Alvaro Morata og Olivier Giroud ikke scorer mange mål, noe heller ikke midtbanespillerne gjør.

N'Golo Kanté har ennå ikke funnet ut av sin nye, mer offensive, indreløperrolle, mens motstanderne har funnet mer ut av hvordan de skal stoppe pasningsmaskinen Jorginho, som er nøkkelen i Chelseas spill.

Sarri er likevel tro mot sin spillestil. Han vil ikke endre på hvordan han bruker spillerne.

– Jeg vil ha en teknisk spiller, som Jorginho eller Fabregas, sentralt. Jeg vil ikke ha Kanté der. I forrige kamp ville Kanté redde kampen etter de første femten minuttene, men på den feile måten. Han angrep de andres sekstenmeter for mye. Kanté må være nær Jorginho, spesielt når ballen er på venstresiden.

Talent må jobbe hardere

Chelsea er videre fra sin gruppe i Europa League. De trenger ett poeng til for å vinne den.

Mange Chelsea-fans er sultne på å se mer av den 18 år gamle driblekanten Callum Hodson-Odoi, som viste seg frem i sesongoppkjøringen. Han har fått begrenset med spilletid i høst, men kan bli å se på banen torsdag.

Sarri sa på en pressekonferanse onsdag at 18-åringen kan bli en klassespiller, men han må utvikle seg både defensivt og offensivt uten ball.