Kokosbolle kake

  • 22-24 cm ring fra springform
  • 6 plater gelatin
  • 1 dl kokende vann
  • 4 eggehviter
  • 3-4 dl sukker(3 dl sukker litt mindre søt)
  • 1 ts vaniljesukker

Glasur

  • 1 plate kokesjokolade, 100 g
  • 1 ss delfiafett
  • 1 ss kaffe(valgfritt)
DEILIG: kokosbollekake
DEILIG: kokosbollekake

Sånn gjør du

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6-8 min, til den er helt myk. Klem ut vannet og «løs» gelatinen opp i 1 dl kokende vann. Avkjøl.

Pisk eggehvitene stive med en kjøkkenmaskin før sukker og vaniljesukker tilsettes litt etter litt. Fortsett piskingen i 8-10 min til massen er blank og «tett». Tilsett den lett avkjølte gelatinen i en tynn stråle mens maskinen går. Pisk i 15-20 min ved middels hastighet. Dryss kokos på et kakefat, sett ringen fra springform over(kle ringen innvendig med plastfilm, letter å fjerne ringen før servering). Hell eggehviteblandingen over. Sett kaldt minst 4 timer, gjerne natten over. Smelt sjokolade og delfiafett(gjerne over et vannbad), til en glatt masse. Fordel over den stivnede kaken, dryss med kokos. Sett kaldt til alt er stivnet. La gjerne kaken stå i romtemperatur 30-40 min før den skjæres opp, det hindrer at sjokoladetoppingen sprekker.

EN: kjempestor kokosbolle.
EN: kjempestor kokosbolle.