Fra venstre: Neymar, Roberto Firmino, Kylian Mbappé, Mohamed Salah, Edinson Cavani og Sadio Mané.
Fra venstre: Neymar, Roberto Firmino, Kylian Mbappé, Mohamed Salah, Edinson Cavani og Sadio Mané. Foto: NTB Scanpix

Superangriperne møtes: – De har den beste trioen i Europa

Den ene trioen har scoret 15 mål mer enn den andre denne sesongen, men det kan ikke sammenlignes, mener TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neymar, Kylian Mbappé og Edinson Cavani mot Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. Det lukter mål før Paris Saint-Germain og Liverpool barker sammen i den franske hovedstaden onsdag kveld.

– Liverpools angripere er veldig forskjellige hver for seg, og så er det helt fantastiske sammen når de funker. Når det gjelder gutta på PSG, så er det ekstremferdigheter, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Når Stamsø-Møller blir bedt om å sette de to supertrioene opp mot hverandre, holder han Salah, Mané og Firmino som den beste.

– Når det fungerer og alle er på sitt beste, så har Liverpool den beste trioen, men de har ikke levert samtidig denne sesongen, sier Stamsø-Møller, som understreker at han ser flere kamper av Liverpool enn PSG.

– Mané er den rå som du aldri vet hva som kommer til å gjøre, Firmino er en feinschmecker, den kloke, kreative og så er Salah litt av begge deler. Salah har egentlig det høyeste toppnivået av dem, utdyper TV 2-eksperten.

PSG-målvakt Gianluigi Buffon har litt overraskende samme oppfatning.

– Liverpool har et veldig sterkt lag, spesielt når jeg ser på angriperne deres. I løpet av karrieren har jeg alltid likt å teste meg mot de beste spillerne, og for øyeblikket ser jeg ingen andre lag i Europa som har en bedre angrepstrio enn Liverpool, sier den italienske keeperlegenden, ifølge The Mirror.

Supertrioene:

Paris Saint-Germain:
​Kylian Mbappé (13 mål/6 assist)
Neymar (13 mål/6 assist)
Edinson Cavani (10 mål/2 assist)
Totalt: 36 mål/14 assist

Liverpool:
Mohamed Salah (9 mål/3 assist)
Sadio Mané (7 mål/1 assist)
Roberto Firmino (5 mål/2 assist)
Totalt: 21 mål/6 assist

– Neymar er sin egen verste fiende

Stamsø-Møller mener derimot at PSG har den beste spilleren av de seks.

– Neymar er den tredje eller fjerde beste spilleren i verden, men han er sin egen verste fiende. Han har ingen begrensinger, men jeg likte han bedre i Barcelona. Der underkastet han seg de to andre (Lionel Messi og Luis Suárez) og var mer jevn og mer komplett. Han velger litt selv når han skal være god. Han er det beste som har kommet fra Brasil siden Ronaldinho, sier han, og vurderer de to andre PSG-spillerne på følgende måte:

– Mbappé er ekstremt rask. Av Liverpool-spillerne ligner han mest på Mané. Han utfordrer og får motstanderne til å rygge hele tiden. Cavani er ikke alltid mye involvert, men han bare slår til. Han er en målmaskin som ofte får litt for lite for hyllest. Jeg tror han er veldig populær hos fansen, men resten av verden snakker ikke så mye om han som man burde, sier han.

Stamsø-Møller mener ingen i Europa har bedre etablerte angrepsrekker enn de to lagene som møtes på Parc des Princes onsdag kveld.

Mbappé og Neymar ble begge skadet under landslagsopphold, men PSG-trener Thomas Tuchel friskmeldte de to superstjerne tirsdag kveld.

Sårbart PSG

Fronttrioen til Paris Saint-Germain har imidlertid langt flere scoringer enn Salah, Mané og Firmino denne sesongen. Neymar, Cavani og Mbappé har til sammen 36 nettkjenninger mot Liverpool-trioens 21 mål.

– Liverpool har tatt hakket mer hensyn enn før, og så har de ikke vært like effektive. I Tottenham-kampen skapte de mange sjanser og kunne scoret mange mål. Godfølelsen er der ikke helt og det har ikke gått på skinner, men det går litt i perioder. De startet ikke så veldig bra forrige sesong heller, sier Stamsø-Møller, som også peker forskjellene på Ligue 1 og Premier League.

– PSG er fullstendig overlegne i Frankrike. Det er ikke en bakgårdsliga og det er ikke bare å møte opp og vinne 5-0, men det er umulig å sammenligne utfra de tallene der, sier han.

Da lagene møttes i midten av september, vant Liverpool 3-2 etter en sen scoring av Firmino. Stamsø-Møller forventer mange mål i Paris.

– Liverpool kan komme til å vente mer. De kan tillate seg å gjøre det. Det er få lag som er så sårbare for kontringer i Europa som PSG og Bayern München. Vinner du ballen mot Bayern og PSG, er det rimelig fritt frem. De jobber ikke så godt hjem og etterlater seg mye rom, sier TV 2-eksperten.

Liverpool-seier i Paris vil sende PSG ut av turneringen dersom Napoli gjør jobben og vinner hjemme mot Røde Stjerne. Dersom Napoli og PSG vinner, må Liverpool slå italienerne med minst to mål på Anfield om to uker.