– Mourinho er ute av kontroll

José Mourinho jublet vilt på overtid og trakk frem egen statistikk etter kampen. Det vitner om en presset mann, mener TV 2s fotballeksperter.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Manchester United er videre i Champions League etter at Marouane Fellainis 1-0-scoring i sluttminuttene mot Young Boys.

I jubelscenene tok Manchester United-manager José Mourinho fullstendig av og kastet flaskestativet i bakken så sportsdrikken sprutet opp mot tilskuerne.

– Det er veldig fortjent. Jeg likte førsteomgangen godt. Det er lenge siden jeg har vært så fornøyd med å se United. De rotet det til i andreomgang og levde farlig, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Mourinho er ute av balanse og er ikke den kalkulerte mestertreneren som gjør det rette hele veien. Han er så ute av balanse, ikke minst når de scorer til slutt, men han får seieren, fortsetter den tidligere landslagskapteinen.

Erik Thorstvedt mener det er en merkelig møte å vise lettelse på.

– Han er en presset mann. Hvis de ikke hadde vunnet her, hadde det vært «hekkan» og helvete hadde vært løs. Hadde de da tapt for Valencia i siste kamp, ville de vært ute. Da mister han jobben. Dette er en eksplosjon av et eller annet. Hvorfor velger han dét utløpet? Det er som de som velger å ta av seg trøyen, selv om de vet at de får gult kort, sier TV 2s fotballekspert.

Ingen støtte til Rashford

Etter kampen dro Mourinho frem sin Champions League-statistikk, adressert til sine «beundrere». I 14 av 14 sesonger i den gjeveste klubbturneringen i Europa har han tatt sitt lag videre fra gruppespillet.

– Det hører med til historien at de gikk gjennom tre 90-minuttene uten å score mål i Champions League. Mourinho byttet seg ut av kampen og sto igjen med Paul Pogba og Fellaini utover i andreomgang. Det så ikke ut, men de klarte å ta seieren og det er det som står igjen i historien, sier Hangeland.

Da Marcus Rashford misbrukte en stor mulighet, viste Mourinho tydelig sin frustrasjon. Mourinho fikk muligheten til å rose Rashford for innsatsen mot det sveitsiske hovedstadslaget, men påpekte i stedet at han ikke scoret mål.

– Jeg følte han fikk et bra oppspill for å støtte Rashford. Han er bra på mange måter, men scorer ikke mål, som Mourinho også påpeker. Han fikk muligheten til å støtte ham, men han tar den ikke og lar den bare gli ut. Rashford får ikke noe støtte, sier Thorstvedt.

Ekspertene uenige om Juve-feiring

Jubelscenene etter seieren mot Juventus i forrige Champions League-runden fikk også stor oppmerksomhet. Mourinho holdt oppe tre fingre til Juventus-fansen for å symbolisere sine tre trofeer i sin siste sesong som Inter-trener.

Det ble tema før tirsdagens kamp i TV 2s Champions League-sending.

– Det var en strålende seier for United, så la spillerne skinne litt og ta æren. Han vet at han stjeler oppmerksomheten og lar det handle om seg selv. Av og til må du ta et steg til siden og si at spillerne gjorde en fantastisk innsats: «Dere var strålende!» Han har gjort det til et slags varemerke. Av og til kan det være underholdende, men det er helt unødvendig, sier Thorstvedt.

Brede Hangeland er uenig med den tidligere Tottenham-keeperen.

– ​Skal han ikke få lov til å ha disse øyeblikkene? Han får masse kritikk fra alle kanter og hele verden er mot ham. Han slår Juventus, han må få lov til å digge disse øyeblikkene. Dette er øyeblikkene han lever for, sier Hangeland.

​ – De beste managerne jeg har hatt har tatt skylden når noe har gått galt og gitt andre æren når det har gått bra. Det er en enormt bra egenskap, og den ser jeg ikke alltid at Mourinho har, mener Thorstvedt.

Lik TV 2 Sporten på Facebook