The Guardian: Manafort hadde møte med Assange

Paul Manafort hadde et hemmelig møte med WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange få dager før han sluttet seg til Donald Trumps valgkampstab, ifølge The Guardian.

Julian Assange og Paul Manafort Foto: Justin Tallis Elsa
Julian Assange og Paul Manafort Foto: Justin Tallis Elsa

Den britiske avisen viser til anonyme kilder samt et dokument utarbeidet av Ecuadors etterretningstjeneste Senaing.

Assange søkte tilflukt i Ecuadors ambassade i London i august 2012 og han har oppholdt seg der siden av frykt for å bli utlevert til USA.

Ifølge The Guardian fikk Assange første gang besøk av Paul Manafort i 2013, deretter i 2015 og siste gang «rundt mars 2016». Få dager senere ble det kjent at Manafort sluttet seg til Trumps valgkampstab og i mai overtok han som valgkampleder.

Manaforts angivelige møter med Assange styrker ifølge The Guardian mistanken om en direkte forbindelse mellom Trumps valgkampstab og WikiLeaks, som rett før det amerikanske presidentvalget lekket tusenvis av eposter russisk etterretning hadde stjålet fra Demokratene og deres presidentkandidat Hillary Clinton.

WikiLeaks benekter i flere Twitter-meldinger at det fant sted noen møter mellom Assange og Manafort, og Manaforts besøk er heller ikke loggført av ambassaden.

Ifølge The Guardians kilder varte det siste møtet mellom de to i 40 minutter.

(©NTB)