Daniel Sørvik, her i landslagets treningsdrakt, er aktuell for en retur til Vålerenga.
Daniel Sørvik, her i landslagets treningsdrakt, er aktuell for en retur til Vålerenga. Foto: Hagen, Fredrik

Storspiller aktuell for Vålerenga

Daniel Sørvik (28) kan være på vei tilbake til Vålerenga tre og et halvt år etter at han forlot klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 får opplyst av flere kilder at landslagsbacken vurderer et tilbud fra Vålerenga.

Vålerengas sportslige leder, Espen Shampo Knutsen, vil ikke kommentere TV 2s opplysninger.

Daniel Sørvik opplyser at eneste grunnen til at han er i Norge, er for å pleie kropp og sjel etter å ha slitt med skader.

– Jeg har vært i kontakt med Vålerenga siden jeg dro, og det kommer jeg til å fortsette å være, sier han.

I 2015 forlot Sørvik Vålerenga til fordel for sveitsiske Küsnacht Lions. Ett år senere dro han videre til tsjekkiske HC Litvinov, som han nå er under kontrakt med.

I sin siste sesong i Get-ligaen, var Sørvik mestproduserende back i grunnspillet med 58 målpoeng. Planene om å hente ham hjem nå viser at VIF satser enda hardere på å holde seg i toppen av norsk hockey.

Røymark utestengt

​Før kveldens toppkamp mot Storhamar fikk VIF dårlige nyheter.

Martin Røymark (32) er utestengt i fem kamper etter taklingen av Stavanger Oilers' Patrick Ulriksen. Suspensjonen trer i kraft umiddelbart, melder VG.

Det gjør at Røymark ikke får med seg kveldens TV 2 Sport 2-sendte kamp mot Storhamar, eller møtene med Stjernen, Ringerike, Lillehammer og Frisk Asker.

Røymark har vært veldig viktig for VIF denne sesongen. Han sikret blant annet seieren i overtid da VIF møte Storhamar på hjemmeis tidligere i høst.

Taklingen mot Ulriksen lørdag gjorde at Oilers-spilleren måtte ut på båre, men han slapp unna skader.

Hockeyforbundet skriver dette i sin avgjørelse:

«Ulriksen endrer ikke retning eller posisjon i forkant av taklingen, samtidig som Røymark hele veien har kontroll på motspillers posisjon og fart. I denne type situasjoner ligger hele ansvaret på Røymark. Taklingen er ikke utført med stor kraft, men skjer i stor fart og en fase av spillet der det forventes stor grad av aktsomhet fra spillerne.

I denne type dueller medfører stor risiko for skade, og det forventes større respekt og aktsomhet fra spillerne. Det er et stort fokus, både internasjonalt og i norsk ishockey på å fjerne farlige taklinger. Spillernes sikkerhet skal ivaretas. Det ansvaret ligger på alle parter, men må først og fremst utøves på isen av spillerne».

– Vi hadde håpet på færre kamper, men spillernes sikkerhet er viktig. Det er bra det gikk fint med Ulriksen, sier VIFs sportslige leder, Espen Shampo Knutsen, til TV 2.