UTE AV FARMEN:

Lene og Dineke røk ut av Farmen like før finalen

GRUE (TV 2): Farmen-oppholdet er over for Lene Sleperud (29) og Dineke Polderman (46), som tapte hinderløype-konkurransen.

I onsdagens episode av Farmen ble det avgjort hvilke tre deltakere som skal konkurrere mot hverandre i semifinalen.

Karianne Amundsen (28) hadde allerede sikret seg en semifinaleplass, da hun vant gårdskonkurransen i starten av finaleuken.

Det ble Kjetil Nørstebø (28) som vant lafte-konkurransen, og Tonje Frøystad Garvik (29) som vant hinderløype-konkurransen. De to sikret seg dermed de to siste semifinaleplassene.

Lene Sleperud (29) og Dineke Polderman (46) var ikke rask nok gjennom hinderløypa, og da var Farmen-oppholdet over for dem.

– Det er kjipt å ta en fjerdeplass. Men jeg er fornøyd med min innsats i hinderløypa. Jeg var veldig fokusert på å ikke falle ut i vannet og komme meg helskinnet gjennom, sier Lene til TV 2 like etter konkurransen.

Se intervjuet med Lene og Dineke i videoen i toppen av saken.

Smerter

Lene klarte å holde seg unna vannet gjennom begge rundene i hinderløypa, og det samme gjorde kjæresten Tonje. Tonje var derimot 26 sekunder raskere enn Lene, og hun endte på vinnertiden 5 minutter og 14 sekunder. Det ble dermed Tonje som fikk den siste semifinaleplassen.

– Tonje gjorde en super innsats, og jeg er veldig glad for at hun kom videre, sier Lene.

Under forrige ukes tautrekking-tvekamp skadet Lene seg, så hun måtte kjempe seg gjennom konkurransene i finaleuken med bristet ribbein.

– Kroppen er ikke helt hundre prosent. Jeg kjente smertene i starten av hinderløypa, men jeg prøvde å bite tennene sammen og holde ut. Da jeg hadde hendene over hodet og gjorde mye med magemusklene, så var det spesielt vondt, sier Lene, som fikk smertestillende før den fysiske konkurransen.

SMERTER: Lene gjennomførte hinderløypa med bristet ribbein. Foto: Alex Iversen/TV 2
SMERTER: Lene gjennomførte hinderløypa med bristet ribbein. Foto: Alex Iversen/TV 2

Kjæresteparet splittes

Etter nesten elleve uker på Farmen-gården sammen blir kjæresteparet nå splittet.

– Jeg tror jeg kommer til å få litt kjærlighetssorg når jeg legger meg til å sove i kveld. Vi er vant til å være sammen hele døgnet nå, og vi har blitt avhengige av å se hverandre i løpet av dagen, sier Lene.

Det var for to uker siden at Tonje og Lene avslørte for de andre på gården at de er kjærester. I åtte uker hadde de holdt forholdet skjult, og det beskriver Lene som veldig vanskelig.

Hun mener derimot at de ikke ville kommet seg helt til finaleuken sammen om de hadde avslørt hemmeligheten tidligere.

– Vi prøvde å være så ærlige som vi kunne på gården. Vi fikk etter hvert sterke bånd med andre, men vi kunne ikke fortelle den viktigste hemmeligheten vår, og det føltes veldig fælt. Men samtidig er dette en konkurranse, og vi så tidlig at vi måtte prøve å holde det hemmelig, så vi ikke skulle bli sett på som de sterkeste konkurrentene, sier hun.

Før hun forlot Farmen, innrømte Lene at hun har brutt et løfte overfor noen på gården. Se hennes forklaring her:

Falt i vannet

Dineke var ikke like heldig som Tonje og Lene i hinderløypa. Hun falt ned i det kalde vannet to ganger og kom i mål over to minutter etter vinneren Tonje.

– Det var helt grusomt å falle ut i vannet. Det var så kaldt at jeg nesten ikke klarte å komme meg opp igjen, og jeg fikk pustevansker, sier Dineke til TV 2 like etter konkurransen.

– Men jeg er stolt over meg selv og veldig fornøyd med en fjerdeplass i Farmen, sier hun.

KALDT: Dineke falt i det kalde vannet to ganger. Foto: Alex Iversen/TV 2
KALDT: Dineke falt i det kalde vannet to ganger. Foto: Alex Iversen/TV 2

Unner ikke alle seieren

Lene mener at alle de tre semifinalistene har fortjent plassen.

– Jeg unner alle en seier. Men jeg synes det er litt bittert, siden jeg skulle ønske at jeg hadde Karianne sin plass. Jeg så for meg trioen med Kjetil, Tonje og meg selv i finalen. Men slik er dette spillet. Det er veldig tilfeldig hvem som ender der, og Karianne gjorde en god innsats, sier Lene.

Dineke mener derimot at ikke alle er like verdige semifinalister.

– Jeg synes at Tonje og Kjetil fortjener plassen mer enn Karianne, som kom inn som utfordrer i uke fem, da vi andre var ganske slitne og hadde kjempet oss dit. Hun har hatt det litt lett som utfordrer, sier Dineke.

Søndag er det klart for finalen av Farmen 2018, hvor det skal kåres en vinner av en hytte og en bil. Farmen-finalefesten i Oslo kan du følge direkte på TV2.no søndag kveld.​

Se finalen av Farmen søndag klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

.