Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er tirsdag, og pastagrateng med tomat og mozzarella står på menyen.

Dersom du ønsker en kjøttfri rett, erstatter du kjøttet med grønnsaker.

I utgangspunktet er retten også melk- og glutenfri.

​​Dette trenger du:

  • Ca. 400 g rigatoni, makaroni eller andre typer «små» pasta
  • 1 løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Ca. 250 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1-2 stilker stangselleri, finhakket
  • 1 stor gulrot, revet. Eventuelt 1 pastinakk eller persillerot, revet.
  • Olivenolje til steking
  • 2 bokser flådde hermetiske tomater
  • 6 dl kraft eller buljong
  • En god neve frisk basilikum/oregano eller 1 ss tørket basilikum/oregano
  • Salt og pepper
  • 1-2 ts balsamicoeddik
  • 2 «kuler» fersk mozzarella
  • 2 ½ dl revet parmesan

Slik gjør du:

Bruk en panne med høye kanter eller en gryte som tåler stekeovn.

Varm stekeovnen til 225 grader. Finhakk løk og hvitløk. Surr det mykt i olivenolje i en panne på kokeplate. Tilsett revet og hakkede grønnsaker. La det surre et par minutter. Tilsett kjøttdeig og fres videre til kjøttdeigen er brunet. Tilsett tomater og kraft. Kok opp og la det trekke et par minutter før du tilsetter pastaen. Kok videre i 10-15 minutter til pastaen begynner å bli myk. Rør om av og til slik at det ikke legger seg i bunnen. Smak til med salt, pepper, krydder, balsamicoeddik og eventuelt litt sukker. Fordel mozzarella i biter over retten. Sett pannen, uten lokk, inn i varm stekeovn ved 200 grader.

Stek midt i stekeovnen i 15-20 min til retten er gyllen.

Server gjerne med salat, brød og olivenolje.