SNAKKER UT: Amanda Bynes forteller åpenhjertig om tiden før og etter skuespillerkarrieren.
SNAKKER UT: Amanda Bynes forteller åpenhjertig om tiden før og etter skuespillerkarrieren. Foto: AP Photo/Dan Steinberg/NTB scanpix

Ble deprimert etter filmrolle: – Jeg likte ikke hvordan jeg så ut som gutt

Tenåringsidolet Amanda Bynes (32) åpner opp i nytt, stort intervju.

Amanda Bynes hadde en svært lovende skuespillerkarriére foran seg på begynnelsen av 2000-tallet.

Tidlig i karrieren var hun å se i TV-serien «All That» sammen med blant andre Nick Cannon og Jamie Lynn Spears.

Da hun var 13 år fikk Bynes sin egen serie kalt «The Amanda Show», og i 2002 fulgte hun opp med en av hovedrollene i situasjonskomedien «What I Like About You».

Skandaleoverskrifter

Da serien tok slutt i 2006 etter fire sesonger, tok det heller ikke mange årene før Bynes forsvant fra TV-skjermen «for godt».

Hun begynte i stedet for å dukke hyppig opp i ukeblader med skandaleoverskrifter.

Etter en rekke rasistiske Twitter-meldinger og hasj-røyking som førte til arrestasjon, ble Bynes sendt på avrusing.

I et nytt intervju med Paper Magazine, forteller hun om den vanskelige tiden.

Marihuana og ecstasy

Allerede som 16-åring begynte Bynes å røyke marihuana, og senere gikk hun over til ecstasy. Hun holdt seg derimot unna kokain, etter å ha prøvd det tre ganger. Hun omtaler rusmiddelet som «ikke hennes type dop».

Etter at Bynes gjorde filmen «She's The Man» i 2006, hvor hun spilte en korthåret gutt, gikk hun inn i en lang depresjon.

– Jeg gikk inn i en dyp depresjon i nesten seks måneder, fordi jeg likte ikke hvordan jeg så ut som gutt. Jeg har aldri fortalt dette til noen før, innrømmer hun overfor nettstedet.

Løy på seg diagnose

Hun begynte å ta sentralstimulerende Adderall, som inneholder amfetamin, omtrent samtidig som hun spilte i filmen «Hairspray» sammen med blant andre Zac Efron og John Travolta.

– Jeg leste en artikkel der det sto at Adderall var den nye slankepillen, og de skrev at kvinner tok det for å holde seg slanke. Jeg tenkte at jeg måtte få fatt i de pillene.

Hun forteller at hun dro til en psykiater og løy på seg lidelsen ADD for å få tak i preparatet. I dag er Bynes åpenhjertig om at hun definitivt misbrukte middelet.

Amanda Bynes avbildet i mars 2018. Foto: Rayner Coleman/Stella Pictures
Amanda Bynes avbildet i mars 2018. Foto: Rayner Coleman/Stella Pictures

Pensjonerte seg på Twitter

I 2010 annonserte hun på Twitter at hun la skuespillerkarrieren på hylla, og at hun heller ville satse på klesdesign. Det angrer hun på den dag i dag.

– Jeg var overbevist om at jeg aldri skulle være foran et kamera igjen, så jeg la offisielt opp via Twitter. Og det var veldig dumt. Hvis jeg skulle legge opp, burde jeg gjort det med en pressemelding – men jeg valgte Twitter. Det var ikke veldig sofistikert, sier hun til Paper Magazine, og legger til at hun var dopet, ung og dum på den tiden.

Beskyldte faren for overgrep

I 2014 ble Bynes innlagt etter at hun beskyldte faren for overgrep i en Twitter-melding. Hun trakk senere beskyldningene tilbake, men sa samtidig at de var forårsaket av en mikrochip som hennes far hadde fått implantert i hjernen hennes, skrev Los Angeles Times.

I tillegg til utbruddet mot faren og familien, fikk Bynes også oppmerksomhet for flere av sine andre meldinger i sosiale medier. I 2013 skrev hun «I want @drake to murder my vagina», noe som raskt ble lagt merke til.

– Jeg var faktisk ikke uoppriktig. Jeg sa «drep vaginaen min». Jeg var seriøs, men jeg gikk også på dop, så det var min måte å si «la oss gjøre det, mann». Men jeg gikk på dop og prøvde å være morsom, sa hun i et intervju med Hollyscoop i 2017.

Se dette innlegget på Instagram

Amanda, please! #breaktheinternet

Et innlegg delt av Paper Magazine (@papermagazine)

Vil returnere

Nå har hun vært rusfri i fire år, og takker foreldrene for å ha hjulpet henne tilbake på rett spor. Hun er i tillegg ikke fremmed for å prøve seg som skuespiller igjen.

– Jeg vil gjøre det på samme måte som jeg gjorde da jeg var ung. Med engasjement og å håpe på det beste.

Amanda Bynes var å se først i filmer som «Big Fat Liar» og «What a Girl Wants» tidlig på 2000-tallet, og senere i «She's the Man» og filmmusikalen «Hairspray».

Hennes foreløpig siste rolle var i 2010 da hun spilte mot blant andre Emma Stone Penn Badgley i filmen «Easy A»