Newcastle med viktig seier

Dramatikk fra begynnelse til slutt i bunnoppgjøret mellom Burnley og Newcastle.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Burnley - Newcastle 1-2 (1-2)

Se sammendraget fra kampen øverst!

Kampen mellom Burnley og Newcastle ble utsatt en halvtime da en person trengte akutt medisinsk hjelp i spillertunnelen før den opprinnelige kampstarten kl.21.00. Personen skal ikke være tilknyttet noen av lagene og ble fraktet til sykehus før kampstart.

Både Burnley og Newcastle sto med svake ni poeng før siste kamp i den 13. serierunden. Begge trengte altså sårt poengene i den viktige kampen i bunnstriden mandag.

Drømmestart for Newcastle

Newcastle fikk en drømmestart på kampen da Federico Fernández sendte gjestene i ledelsen etter kun fem minutter.

Fernández kom seg fri og fikk skutt fra rundt 20 meter og via Burnleys Ben Mee fant ballen veien til nettmaskene.

Om Fernández fikk målet, eller om det ble selvmål for Mee hadde ingenting å si for stillingen. 1-0 til Newcastle.

Newcastle hadde ikke tenkt å gi slipp på den gode starten og i kampens 23. minutt sto det 2-0 til gjestene, enda en gang etter en corner.

Matt Richie gikk for en kort corner-variant videre til Sung-yueng Ki, som fikk lagt inn til Ciaran Clarks hode. Midtstopperens stuss la seg perfekt i det lengste hjørnet bak keeper Joe Hart. Et dødelig effektivt Newcastle-lag med to scoringer etter to cornere.

Viktig redusering

Det så ut som at Newcastle ville styre inn ledelsen til pause, men Ben Mee hadde andre planer. Kapteinen ville kanskje gjøre det godt igjen etter selvmålet i starten av kampen, idet han feide ballen opp i feltet med fem minutter igjen av omgangen.

I Feltet ventet Sam Vokes som stanget til ballen fra rundt 17 meter. Vakker og viktig redusering for Burnley like før pause.

Burnley presset på i omgangens siste minutter og jaktet en utlikning. Men selv om Chris Wood var nære for hjemmelaget, ble det ikke flere scoringer i de første 45 minuttene.

Newcastle ledende til pause med stillingen 2-1, men med et heltent Burnley i hælene.

Kjempebom for Richie

Fem minutter etter hvilen fikk Matt Ritchie en eventyrlig mulighet til å øke ledelsen for Newcastle. Etter Brunley-rot i eget forsvar ble ballen flikket videre foran mål hvor Richie sendte ballen utenfor - på åpent mål.

Det burde stått 3-1 til Newcastle, men Burnley slapp med skrekken. Ritchie fikk derimot litt å tenke på.

Som om det ikke skulle være nok! Etter et høyt Burnley-press utover i omgangen fikk Newcastle enda en diger mulighet til å punktere kampen ti minutter før slutt.

Ayoze Perez fikk spilt Joselu igjennom, men skuddet fra innbytteren endte i stolpen. Denne gang mer uflaks enn udyktighet for Newcastle.

Burnley sendte fram keeper Hart i sluttminuttene, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Vokes hadde muligheten til å sikre ett poeng i sluttsekundene, men spissens heading gikk like over.

Det ble utrolig nok ikke flere mål i andre omgang og Newcastle vant etter et svært spennende bunnoppgjør.

Newcastle sikret seg sin tredje seier og klatrer opp på en 13. - plass. Burnley blir værende på 17. - plass.

Lik TV 2 Sporten på Facebook