Rival forsøkte å snappe Warholms suksesstrener

En av Karsten Warholms rivaler prøvde i høst å snappe nordmannens suksess-trener Leif Olav Alnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Karsten Warholm overfor TV 2 Sporten.

Se TV 2 Sportens reportasje om Warholm øverst!

Etter det TV 2 Sporten erfarer fikk Leif Olav Alnes et lukrativt tilbud fra en utenlandsk friidrettsutøver på verdensklassenivå.

Alnes takket umiddelbart nei.

– Jeg vet at Leif har fått forespørsel om utøvere som er rett bak meg i rekken om å stille sin kompetanse til disposisjon. Men vi sitter ofte på rommet og snakket om tillit og verdier. Når han velger bort gode økonomiske tilbud fra utlandet, og velger å fullføre det løpet han har startet på her og fullføre prosjektet, så beviser det hva han sa da vi møttes for tre år siden, sier Warholm til TV 2 Sporten.

Etter det TV 2 forstår kom henvendelsen via Warholms amerikanske utstyrsleverandør Nike. Men treneren selv ønsker ikke å si noe om hvem utøveren var, eller hvor vedkommende holder til.

– Neste spørsmål, takk, er alt Alnes vil si til TV 2 Sporten om tilbudene som har dukket opp fra Warholms konkurrenter.

– Høyeste kvalitet

Duoen Alnes/Warholm er kjent for å humor som våpen, både på trening og for å roe nervene. Men nå ønsker Warholm å knuse myten om at han "koser" seg til suksess.

– Det er hardt arbeid. Og det er detaljer som krever førti år av Leif Olav sin erfaring, og alt av min ungdommelige styrke.

For duoen som har jobbet inn både VM-gull og EM gull er uadskillelige, og fortsetter med samme oppskrift som før.

– Alt arbeidet vi gjør er med den høyeste kvalitet. Blir vi slått, så graver vi oss ikke ned, men ønsker å være konstruktive og vite hva vi kan gjøre enda bedre, sier Warholm.

Tidligere toppsprinter, John Ertzgaard, er tett på prosjektet til Warholm og Alnes via sin jobb som trener på Wang toppidrettsgymnas. Han roser arbeidet duoen Warholm og trener Alnes legger ned for å gjøre friidrettsutøveren best mulig.

– De driver med toppidrett og er proffe på alle nivåer og i alle ledd, konkluderer han.

– Bedre enn i fjor

Warholm avslutter denne uka den årige treningsleiren på ferieøya Tenerife sammen med friidettselevene på Wang. Og selv om Alnes er sparsommelig med informasjon om tidene Warholm leverer på trening, så er Ertzgaard mer meddelsom.

– Jeg var her i fjor. Og sammenlignet med det Karsten gjorde da, så ligger han på et høyere nivå nå. Han er virkelig sterk om dagen, sier Ertzgaard.

Alnes vil ikke bekrefte dette direkte. Men TV 2 var til stede på flere økter der Dimna-karen virket meget vass.

– Men det ser bra ut så langt, sier Alnes med et lurt smil.

Det kan tolkes som godt nytt, fra en mann som liker å la prestasjonene i konkurranse prate.

Uansett. En av årsakene til at Warholm løper raskere på trening om dagen er at han har gått ned 1,5 kilo.

– Nå hadde jeg ikke veldig mye å ta av, så det er en del. Vi liker ikke å fokusere på det som ikke skjer på banen. Til det har vi tross alt prestert veldig bra uten ekstrem fokus på livsstil og mat. Men jeg er nyskjerrig på om dette var en ting som kunne fungere, og da har jeg prøvd det ut, forklarer Warholm.

Etter Diamond League-finalen i Zürich tidligere i høst, uttalte Warholm følgende til TV 2.

– Nå skal jeg bli en munk.

Så da spør vi rett ut.

– Er dette det du mente med å bli en munk?

– Som sagt, det viktigste vi gjør skjer på trening. Men om jeg er 7-8 timer på trening om dagen, så er det fortsatt 15-16 timer igjen av døgnet. Og da sier det seg selv at det er gode muligheter for å gjøre mye fornuftig i forhold til hvile, mat, og soving på den tiden. Det er det det handler om. Å gjøre alt man kan for å bli bedre.

Se TV 2 Sportens reportasje øverst!