Norsk 15-årings utrolige blokkering går verden rundt

Trondheimsgutten Christopher Chen (15) fikk publikum til å måpe.

Videoen av bordtennisspiller Christopher Chen (15) sin blokkering har tatt av på sosiale medier og omtales av internasjonale nyhetsmedier.

Se den øverst!

Det var under serierunden i 2. divisjon søndag at den bisarre blokkeringen fant sted. Chen (Trondheim Bordtennisklubb) møtte Ronny Solvoll (Rana Bordtennisklubb) til kamp.

Seieren til Chen var ikke det som fikk størst oppmerksomhet etter kampen. Det fikk blokkeringen i det første settet.

– Jeg reddet en ball og havnet under bordet. Da tenkte jeg at ballen var tapt, men så fant jeg ut at jeg blokkerte den, forteller 15-åringen til TV 2.

At han skulle klare en blokk «i blinde», hadde ikke Chen sett for seg.

– Jeg hadde absolutt ingen håp om å treffe den. Det var uvirkelig. Men jeg forsto det da folk begynte å applaudere, sier Chen.

«Once in a lifetime»

Chens motstander Ronny Solvoll (48) har spilt bordtennis i en årrekke, og har i lengre tid vært spillende trener i Rana BTK. Han har aldri vært med på lignende.

– Det der er «once in a lifetime» på en bordtennisarena, og man kommer aldri til å få se det igjen. Det er ikke mulig å gjenskape, forteller Solvoll til TV 2.

Christopher Chen (15). Foto: Trondeim Bordtennisklubb.
Christopher Chen (15). Foto: Trondeim Bordtennisklubb.

Det var da Chen hadde reddet den tredje ballen fra Solvoll at 15-åringen havnet under bordet. Solvoll klarte så vidt å få ballen, som nå hadde fått en vanskelig skru, over på Chens side av bordet igjen, og trodde da at ballen var vunnet.

– Så skjedde det utrolige da ballen traff racketen hans. Jeg måtte peise på for å komme tilbake i posisjon, sier Solvoll.

Solvoll vant til slutt ballen, men det var ikke det som hang igjen i ettertid.

– Jeg har aldri sett på maken. At han klarte å blokkere da han fikk opp hånden mens han var under bordet der, skal ikke være mulig. Det ble jubel i salen og folk måpte. Det var veldig artig og fascinerende, sier Solvoll.

300.000 seere

Den utrolige blokkeringen var ikke noe Chen hadde øvd på.

– Nei, jeg har aldri lagt med under bordet og slått i blinde på den måten, sier Chen og ler.

– Vil du fortsette med slike blokkeringer?

– Det tviler jeg sterkt på.

Videoen av blokkeringen er nå sett av over 300.000 på Facebook via medieselskapet Bleacher Report og over 11.000 på YouTube. Yahoo Sports i Storbritannia har også lage sak. Men Chen selv vet ikke hvor populær videoen av blokkeringen hans er blitt.

– Jeg har dessverre ingen sosiale medier, men noen venner har vist meg videoen. Det er litt rart, men det ble en fin historie. Blokken var det rareste som skjedde, men også det kuleste, sier Chen.

Populariteten som kom over natten har ikke gjort at Chen ønsker å satse for fullt på bordtennis.

– Jeg vet ikke om det er realistisk, men om det er mulig er det en drøm. Det finnes mange som er bedre enn meg, og skole er viktigere nå, sier 15-åringen.