Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det mener statsadvokaten i Hordaland, Sogn og Fjordane som har tatt ut tiltale mot læreren fra Vestlandet.

I løpet av en halvannen måned seint i fjor høst skal han ha sendt flere meldinger til den unge jenta han var lærer for og fått henne til utføre seksuelle handlinger med seg selv via Messenger.

Handlingene rammes av straffeloven § 302 som omhandler seksuell omfang med barn mellom 14 og 16 år. I tillegg er mannen også tiltalt for å ha utvist seksuelt krenkende og uanstendig adferd gjennom meldinger som skal ha blitt sendt til eleven.

Misbruk av stilling

Som følge av at mannen var jentas lærer på tidspunktet for den seksuelle omgangen så er han også tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som lærer for å skaffe seg seksuell omgang.

Ifølge tiltalen vil det i forbindelse med straffesaken bli lagt ned påstand om at vedkommende for all fremtid blir fradømt retten til å være lærer.

Tiltalte nekter straffskyld for seksuell omgang.

– Han erkjenner å ha sendt noen uheldige meldinger til den fornærmede i saken. Men min klient mener imidlertid at tiltalen er mer omfattende enn det er grunnlag for. Han tar også avstand fra at han skal ha misbrukt sin stilling, sier forsvarer Odd Bovim til TV 2.

Straffesaken kommer opp i Sogn og Fjordane tingrett 14. og 15. februar neste år.