TAPTE TVEKAMPEN:

Sølvi er ute av Farmen – disse unner hun ikke seieren

GRUE (TV 2): Sølvi Monsen (55) tapte tvekampen og røk ut av Farmen like før finaleuken.

I søndagens episode av Farmen fant sesongens siste tvekamp sted.

Det var Sølvi Monsen (55) som kjempet mot Lene Sleperud (29) i tautrekking.

Like før finaleuken måtte Sølvi innse at slaget var tapt, da Lene ble for sterk for henne.

– Det føles surt. Det var ikke dette jeg så for meg. Jeg hadde lyst til å være med inn i finaleuken og vinne hele skiten, sier Sølvi til TV 2 like etter tvekamp-tapet.

Se intervjuet med Sølvi i videoen i toppen av saken.

Angrer på valget

– Jeg er litt lei meg og forbannet på meg selv for at jeg valgte Lene til tvekamp, legger Sølvi til.

Sølvi avslører at hun angrer på andrekjempevalget. Hun vurderte først å velge Dineke Polderman (46) som motstander.

– Kanskje burde jeg valgt Dineke. Hun har tapt mye vekt og blitt tynn i løpet av tiden på gården, sier Sølvi.

55-åringen fra Alta mener at det var Lenes tyngre vekt som gjorde at hun hadde et overtak i tautrekking-kampen.

MØTTES I TVEKAMP: Lene valgte å møte Sølvi i tautrekking. Foto: Alex Iversen/TV 2
MØTTES I TVEKAMP: Lene valgte å møte Sølvi i tautrekking. Foto: Alex Iversen/TV 2

Vant Torpet

Det var storbonden Kjetil Nørstebø (28) som bestemte at Sølvi skulle ut i tvekamp denne uken.

– Da Kjetil ble storbonde, skjønte jeg kjapt at jeg ville bli førstekjempe. Han har selv sagt at han hadde et ønske om å bli kvitt meg siden uke fire. Så han har vært etter meg ganske lenge, sier Sølvi.

De andre på gården ble derimot kvitt Sølvi, som de så på som en stor konkurrent, i uke seks. Da tapte Sølvi tvekampen mot Irene Halle (35) og dro videre til Torpet.

Den nye sjansen benyttet hun godt, og til slutt vant Sølvi Torpet-finalen og fikk komme tilbake til Farmen-gården i uke ni.

UTE AV FARMEN: Etter ti uker var Farmen-oppholdet over for Sølvi da hun tapte tautrekking-tvekampen. Foto: Alex Iversen/TV 2
UTE AV FARMEN: Etter ti uker var Farmen-oppholdet over for Sølvi da hun tapte tautrekking-tvekampen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Saboterte

Da Sølvi kom tilbake på Gjedtjernet gård var konkurransinstinktet på topp, og denne uken gjorde hun alt hun kunne for at Kjetil ikke skulle få en ny finalekniv. Sølvi saboterte ukesoppdraget ved å gjemme gjenstander som de hadde laget til mentor.

– Jeg listet meg rundt på gården om natten og gjemte ting. Jeg hadde det utrolig artig og koste meg, sier Sølvi.

Hun var alene om sabotasjen, men de andre damene godtok planen hennes, hevder hun.

– De visste hva jeg skulle gjøre, og de holdt kjeft om det til Kjetil. Det var egentlig avtalt spill, fordi det er ingen av de andre som unner Kjetil en finalekniv heller, men ingen av dem hadde guts nok til å gjøre noe sånt, sier hun.

Sølvi avslørte en stor hemmelighet for de andre deltakerne før hun forlot Farmen. Se henne fortelle om hemmeligheten her:

Unner ikke Kjetil seieren

Neste uke er det finaleuke på Farmen, hvor alle skal kjempe mot alle om tre semifinaleplasser.

De som fortsatt kan vinne Farmen 2018 er Kjetil Nørstebø (28), Tonje Frøystad Garvik (29), Lene Sleperud (29), Dineke Polderman (46) og utfordreren Karianne Amundsen (27).

Sølvi peker ut spesielt én person som hun ikke unner finaleuke-plassen.

– Kjetil burde ryke på hue og ræva ut. Han har vært etter meg siden uke fire, og nå spilte han meg ut som førstekjempe like før finaleuken. Så jeg unner han faktisk ikke denne seieren, sier Sølvi.

– Han er en veldig sterk konkurrent til de andre der inne. Skal damene komme til finalen, så må de få ut Kjetil, sier hun.

KLAR FOR FINALEUKEN: Sølvi er ute av Farmen, og disse fem skal kjempe om seieren i finaleuken: Fra venstre Dineke, Kjetil, Tonje, Karianne og Lene. Foto: Alex Iversen/TV 2
KLAR FOR FINALEUKEN: Sølvi er ute av Farmen, og disse fem skal kjempe om seieren i finaleuken: Fra venstre Dineke, Kjetil, Tonje, Karianne og Lene. Foto: Alex Iversen/TV 2

Tror stemningen vil endre seg

Sølvi mener at Dineke og Karianne er de som fortjener mest å vinne Farmen.

– Dineke er en joker. Hun har vært nesten litt usynlig, og hun har ikke vært i tvekamp. Hun har spilt spillet godt og ikke vist alt hun kan. Karianne, som kom inn som utfordrer, fortjener også å vinne, mener Sølvi.

– Det hadde vært kult å få splittet Tonje og Lene. De har spilt et spill fra dag én, og hvis de blir splittet, så blir den som er igjen svakere. Fordi de drar utrolig stor nytte av hverandre, siden de har alltid noen å prate med og noen de kan gå til, sier hun.

Sølvi spår at stemningen på Gjedtjernet gård vil endre seg den siste uken.

– Jeg tror at de kommer til å holde kortene tett inntil brystet. Så det kan bli en litt amper stemning blant dem, hvor de ikke vil snakke med hverandre og avsløre ting, sier Sølvi.

Se Farmen tirsdager, onsdager og søndager på TV 2 og TV 2 Sumo.

.