Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Se hvordan Kurtovic skadet seg øverst!

En gråtende Amanda Kurtovic ble båret ut av Telenor Arena med en kneskade mot Frankrike i generalprøven til EM. Nå er det bekreftet at hun ikke rekker mesterskapet.

Amanda Kurtovićs fremre korsbånd i venstre kne har røket, og hun er ute av håndball i flere måneder, melder Håndballforbundet.

– Dette er en alvorlig kneskade, som vil sette Amanda ut av håndballspill i flere måneder fremover. En slik skade i fremre korsbånd blir normalt operert hos unge mennesker og idrettsutøvere, sier landslagets lege, Anne Froholdt, i en pressemelding.

Kurtovic vil ikke uttale seg om skaden. Silje Waade fra Vipers Kristiansand blir erstatteren i EM-troppen. Moa Högdahl går inn som reserve.

Svekkelse for Norge

– Jeg får ordentlig vondt inni meg. Hun har vært med for fullt og har spilt bra helt frem til avreise, og så skjer dette, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

– Det har masse å si for henne personlig, men også for Norges angrepsspill. Det er en ordentlig trøkk for laget, fortsetter Gustad.

Norge vant for øvrig 23-21 mot Frankrike. EM åpner mot Tyskland lørdag.

Fra før er Nora Mørk ute med en kneskade. Stine Bredal Oftedal er i troppen, men hun har ikke spilt noen av de tre kampene i Møbelringen Cup på grunn av en lårskade.

– Skadesituasjonen er merkbar på den posisjonen Amanda spiller. Nora Mørk har dratt angrepslasset alene på den siden sammen med Amanda i veldig mange år og sikret mange medaljer, sier Gustad.

Mot Frankrike var Thea Mørk og Katrine Lunde ute med mindre skader.

Vipers-spiller Silje Waade var manges favoritt til å erstatte Kurtovic. De fikk også rett.

– Hun er også venstrehendt, er i bruttotroppen og skulle til Frankrike uansett, men hun styrker først og fremst defensivt. Hun og Sulland er andre spillertyper enn Kurtovic og Mørk. Kurtovic og Mørk flinke til å finne andre i fart og gjøre andre gode, i tillegg til at de er ekstremt eksplosive. Det vil vi nok merke på Norges angrepsspill, sier Gustad.