Rekordstart, men ...

– Kan si at timingen ikke kunne vært dårligere

Liverpool har aldri startet bedre i Premier League. Likevel leder de ikke serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra Liverpools seier over Watford i vinduet øverst!

– Det er briljant. Enestående.

Slik beskriver Jürgen Klopp Liverpools poengfangst etter 13 serierunder, ifølge Liverpoolfc.com.

Merseyside-klubben står med 33 poeng, og er fortsatt ubeseiret. Det er deres beste start siden Premier League-oppstarten i 1992, ifølge Liverpool Echo.

Liverpool har bare ett problem i jakten på deres første Premier League-trofé: Manchester City.

– Dårlig timing

I 17 av 26 Premier League-sesonger ville Liverpools poengfangst, samt målforskjell, holdt til serieledelse. Nå er de to poeng bak de lyseblå fra Manchester.

– Man kan si at dårligere timing kan det ikke være, men uten konkurransen fra Manchester City, spørs det om de hadde ment så alvor med rekrutteringen, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

– Hvis de hadde brukt de pengene de har gjort nå for et par år siden, kunne de hatt en bedre mulighet til å vinne serien. Men det virker som at toppen styrer hvordan de andre utfordrer dem, følger han opp.

Forrige sesong satte Pep Guardiolas menn standarden ved å plukke utrolige 100 poeng i Englands øverste divisjon.

– Har aldri vært bedre

Skulle Liverpool følge opp det imponerende snittet fra sesongstarten, ender de med 96 poeng. Det ville holdt til å vinne Premier League i samtlige sesonger.

Utenom den forrige.

– Hadde Klopp fått ubegrenset med midler og visst hva han ville ha med en gang, er det klart at Liverpool kunne hatt en kjempegod mulighet til å vinne serien for to år siden. Men sånn funker det ikke helt, understreker Stamsø Møller.

Han påpeker at Klopp har trengt tid for å få brikkene til å falle på plass på Anfield.

– Jeg tror heller at Liverpool-spillerne, Klopp selv og supporterne burde tenke at de aldri har vært bedre i Premier League. Tallene er klare, men det er også ganske åpenbart. De har et veldig, veldig sterkt lag, følger han opp.

Pep med kjempekompliment til Liverpool

Selv er Guardiola alt annet enn komfortabel med den knepene luken han har fått til Liverpool. Tidligere denne uken, satte han ord på hvordan Klopp påvirker hverdagen hans.

– Jeg leser ikke. Jeg begynner å lese, også leser jeg plutselig om Jürgen Klopp. Jeg kan ikke kødde med det, sa Guardiola på et arrangement for studenter i Liverpool, ifølge nettstedet Goal.

Et større kompliment kan ikke Liverpool få, mener TV 2s fotballekspert.

– Da er du en seriøs utfordrer, påpeker Stamsø Møller, som langt fra mener at Liverpool er sjanseløse mot den regjerende seriemesteren.

– City er et superlag, men det kan Liverpool være òg. Faktisk er det slik at vi fortsatt ikke har sett Liverpool skikkelig på sitt aller beste denne sesongen. Slik var det også litt forrige sesong. Da kom de utover i sesongen. Hvis det er tilfellet nå også, kommer de seriøst til å utfordre Manchester City. På sitt beste er de en ordentlig utfordrer – uansett hvor bra City er, mener han.