VINNER: Sigrid (22) var prisvinner og nominert i to kategorier under årets P3 Gull.
VINNER: Sigrid (22) var prisvinner og nominert i to kategorier under årets P3 Gull. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures

Popkometen Sigrid:

Har én særnorsk ting på raideren under verdensturné

Sigrid Solbakk Raabe (22), kjent under artistnavnet Sigrid, har tatt verden med storm, og reiser kloden rundt for å opptre. Det er likevel én norsk ting hun ikke kan være foruten.

Sigrid stakk av med seieren i kategorien «Årets låt» i lørdagens P3 Gull, men landet i Norge bare noen timer før hun dukket opp på den røde løperen.

I år har hun hatt konserter både i inn- og utland, deriblant Roskilde i Danmark og Coachella i USA. Ålesund-jenta har fra før av spilt på «The Graham Norton Show» og «The Tonight Show» med Jimmy Fallon.

– Jeg kommer rett fra Liverpool nå. Jeg får ikke så mye tid til å være hjemme, forteller Sigrid til TV 2.

I tillegg til å være nominert i to av tre kategorier, skulle hun også opptre i kveld.

Norsk ost på raideren

22-åringen er kjent for låter som «Strangers», «Don't Kill My Vibe» og «High Five». Det er med den førstnevnte sangen Sigrid vant «Årets låt».

Før den norske stjernen reiser videre skal hun nyte norsk natur, norsk luft og været. Det er noe av det hun savner mest på reise.

Det viktigste er derimot en viss norsk ost.

– Jeg savner Jarlsberg aller mest, men nå har jeg Jarlsberg på raideren og får det servert over hele verden, forteller Sigrid fornøyd.

Nå får kanskje den norske osten internasjonal anerkjennelse. Sigrid skal nemlig reise på turné med supergruppen Maroon 5 i 2019.

Turné med Maroon 5

Hun legger ikke skjul på at det er et stort karrieresteg. Maroon 5 er en Grammy Awards-prisvinnende popgruppe som kommer fra Los Angeles. De gjorde enorm suksess tidlig på 2000-tallet med låter som «This Love» og «She Will Be Loved».

De har også hatt noen monsterhits i nyere tid, slik som «Girls Like You» og «What Lovers Do»

– Jeg gleder meg veldig til å lære av Maroon 5. Det er et såpass stort band som ligger så sykt langt foran oss, sier Sigrid og fortsetter:

– Jeg gleder meg til å sitte og «nørde» i kulissene og se på hvordan de gjør ting.

– Jeg var veldig sjenert

I tillegg til å vinne «Årets låt», var Sigrid også nominert i kategorien «Årets liveartist». Skal vi tro det norske stjerneskuddet, så kom ikke det som noen selvfølge.

– Jeg var veldig sjenert før, så jeg hadde egentlig aldri trodd at jeg skulle bli artist, forteller Sigrid.

Alt endret seg da hun startet på teaterskole og fikk en rolle i juleoppsetningen «Putti Plutti Pott».

– Da endret alt seg. Jeg ble plutselig glad i å stå på scenen. Jeg blir fortsatt nervøs, men jeg merker at jeg er roligere i år enn jeg har vært tidligere.

Hennes beste tips til andre artister er å nyte tiden på scenen, og konsentrere seg om å ha det gøy.

– Det viktigste er å trives på scenen. Bandet er også den største drivkraften for å trives, så bandet er viktig, sier Sigrid.