Politiet sikrer spor etter drapet på Sortland

Politiet har sikret spor på åstedet og gjennomført rundspørring i området på Sortland der en 35 år gammel mann ble funnet død torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, men den har pågått for fullt gjennom dagen, sier politiinspektør Per Erik Hagen i Nordland politidistrikt til NTB.

Politiet gjennomførte lørdag rundspørring i nærområdet der 35 år gamle Stig Anders Johansen fra Stokmarknes ble funnet død torsdag ettermiddag.

En mann i slutten av 30-årene er siktet for forsettlig drap og varetektsfengslet i fire uker. Ifølge politiet kjente mennene til hverandre, mens politiet kjenner til begge fra før.

– Hensikten med rundspørringen har vært å undersøke om det er noen som har informasjon eller har gjort observasjoner som kan være av betydning for etterforskningen, sier Hagen.

Politiet har også arbeidet med å kartlegge både avdødes og siktedes bevegelser, både gjennom kriminaltekniske undersøkelser og digitale spor og vitneavhør.

– Vi trenger å samle mer informasjon før vi kan gjennomføre nye avhør av den siktede, forteller Hagen.

Den drepte 35-åringen var meldt savnet to dager tidligere. Det var i forbindelse med leteaksjonen etter ham at han ble funnet.

(©NTB)