Rystet av Manchester United: – Ufattelig å se

Manchester United spilte målløst hjemme mot Crystal Palace.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Man. United - Crystal Palace 0-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Manchester United klarte bare 0-0 mot Crystal Palace, som tok sitt første (!) poeng på Old Trafford i Premier League-æraen.

Manchester United kom til noen store muligheter, men det samme gjorde Palace. Andros Townsend hadde kampens største mulighet et drøyt kvarter før full tid.

– Manchester United ser sløve ut, de mangler ideer og de slår langt med håp om at noe skjer. Det er dårlig fotball med tanke på hva de har til rådighet, sier Ruud Gullit.

Den nederlandske fotballegenden gjestet TV 2s Premier League-studio lørdag. Han var rystet over det han fikk se av José Mourinhos menn.

– Det var så enkelt for motstanderne. Crystal Palace skulle ledet 1-0, kanskje 2-0. Det kom seg så enkelt gjennom midtbanen. De frispiller seg så enkelt. Dette er Manchester United som spiller hjemme! Det er ingen aggressivitet. Skal du spille sone, så må du støte når spillerne kommer inn i sonen din. Det er ingen som søker ball. Det er ufattelig å se, for det var det Mourinho var god på, oppsummerte den tidligere Milan-spilleren i pausen.

– Hadde de møtt en bedre motstander, hadde de lagt under 0-2, mente han.

Buet av banen

Manchester United ble buet av banen av deler av hjemmefansen ved full tid.

– Buingen er et dårlig tegn, for Mourinho var på vei mot noe. Han så ut som en «dead man walking». Han fikk tilbake båndet til fansen, men buingen er noe ledelsen forstår, for fansen er de som gir deg penger. Dette er den største klubben i verden, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Gullit mener Mourinho var feil mann å erstatte Louis van Gaal med i 2016.

– Alt Mourinho har lært, har han lært av van Gaal. Begge er pragmatiske, mener nederlenderen, som ikke tror Mourinho risikerer sparken nå.

– Han er for dyr å sparke, mener Gullit.

Manchester United ligger på sjuendeplass med 21 poeng etter 13 kamper. Crystal Palace ligger på 15. plass med bare ni poeng.

– Vi ga dem pusterom, vi hadde ikke nok intensitet. Det så ut som om vi ventet på at ting skulle skje, og det skjedde ikke noe, sier Mourinho.

– Vi kan ikke spille med ni angripere, vi må spille med balanse. Vi spilte med fire spillere i angrep, og vi ønsker å komme inn i farlige posisjoner. Vi startet godt, men når du går for seier, kan du ikke stoppe opp. Vi spilte bra, men ga dem perioder å slappe av. Det ga krefter til motstanderne, fortsetter han.

Store Palace-sjanser

Manchester United kom tidlig til noen små farligheter ved Jesse Lingard, Anthony Martial og Paul Pogba, men det var Wilfried Zaha som skapte den første ordentlige målsjansen etter tjue minutters spill.

Crystal Palace-angriperens langskudd stusset i gresset og snek seg like utenfor stolpen til David De Gea.

Fem minutter senere var Zaha servitør på en kjempesjanse. Patrick van Aanholt fikk imidlertid ballen på feil fot og kom ikke til en skikkelig avslutning fra kloss hold.

Så var det Manchester Uniteds tur til å skape flere målsjanser. Først var det Chris Smalling som headet like utenfor fra skrått hold, før Lingard ble stoppet av en god Wayne Hennessey. Martial headet rett på den walisiske sisteskansen sekunder senere.

Annullerte scoringer

To minutter før pause hadde gjestene fra London en ball i nettet, men assistentdommeren hevet flagget. Cheikhou Kouyaté var en liten halvmeter i offside idet frisparket han headet i mål gikk.

– Den er riktig, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Drøyt ti minutter etter pause var det Manchester Uniteds tur til å få en annullert scoring. Ashley Young dro seg inn fra venstre og prøvde lykken. Hennessey ga en skummel retur, som en offsideplassert Romelu Lukaku satte inn. Belgieren jublet, men forgjeves, for på linjen sto flagget til værs.

Etter 74 minutters spill burde Andros Townsend sendt Palace i ledelsen. Han tråklet seg forbi tre Manchester United-spillere, men alene med De Gea blåste den tidligere Tottenham- og Newcastle-vingen ballen utenfor.

Manchester United var det farligste laget mot slutten av oppgjøret, og like før slutt kom Marcus Rashford med en stor mulighet som gikk like utenfor.

Alexander Sørloth ble sittende på benken hele kampen.