Østberg: – Må passe meg for hva jeg sier på svensk tv

Det ble en tung norsk dag for de norske jentene i Ruka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Video med tillatelse fra NRK!

Heidi Weng røk ut i prologen, mens alle de andre norsk røk ut i kvartfinalen. Dermed var det Maiken Caspersen Falla som måtte forsvare Norges ære i verdenscupåpningen i Ruka.

Det så ut til å gå mot en pallplass, men etter en dramatisk avslutning endte det med fjerdeplass.

Russiske Julija Belorukova gikk helt til topps, mens Stina Nilsson falt i siste sving og endte sist.

Da Nilsson falt så Falla ut til å ha los på andreplassen, men både Maja Dahlqvist og Ida Ingemarsdotter spurtet forbi henne.

– Det var ikke rævva, men så klart vil jeg på pallen, så jeg er skuffet. Det ble for mye rot i løpet, skifting av spor og det var kanskje ikke så lurt at jeg la meg bak Stina Nilsson. Det ble for rotete, jeg mistet rytmen, sier Falla til TV 2.

Skuffende norsk dag

For de øvrige norske ble det en skuffende dag. Ingvild Flugstad Østberg, Anna Svendsen, Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng røk ut i kvartfinalen.

I semifinalene var det hele fem svenske jenter mot Norges ene.

For de øvrige norske ble det en skuffende dag. Ingvild Flugstad Østberg, Anna Svendsen, Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng røk ut i kvartfinalen.

I semifinalene var det hele fem svenske jenter mot Norges ene, mens det var tre svensker mot Falla i finalen.

– Må passe meg for hva jeg sier

Ingvild Flugstad Østberg endte sist i sin kvartfinale. Hun lå godt an før en ufin manøver fra Hanna Falk sørget for at hun havnet i en elendig posisjon.

– Jeg ville helst sluppet å stå her, jeg skulle helst gått to heat til. Jeg må passe meg for hva jeg sier på svensk tv nå, sier Østberg ifølge Expressen.

Hanna Falk endte opp med et gult kort for sin manøver, og innrømmer at den ikke var innafor.

– Jeg havnet i feil posisjon hele tiden, og følte meg som Gollum. Jeg følte jeg måtte gjøre noe i bakken. Jeg hadde god glid, og da måtte Gollum ta seg forbi. Men det var kanskje ikke helt bra, sier Falk.

Hun innrømmer at advarselen hun fikk var korrekt.

– Ja, det tror jeg. Det var ikke bra.

– Forbannet

Østberg synes det er realt av den svenske konkurrenten, som for øvrig også ble utslått etter å ha kommet nest sist i heatet.

– Det var jo fint av henne. Hun kom veldig fort og følte vel hun måtte ta den sjansen, men det er synd fordi jeg hadde et veldig godt sport. Så må man starte på nytt igjen, sier hun.​

Den norske jente bærer ikke nag til sin svenske konkurrent.

– Jeg er forbannet på at jeg ikke får ut alt jeg har. Det har ikke noe med Hanna å gjøre, det er sprint og da kan alt skje. Jeg har jo muligheten til å gå fortere, men det er ikke bra nok. Det er sånn det er, sier Østberg.