SAVNET: Redningsselskapet deltar i letingen etter den savnede fritidsbåten (til høyre).
SAVNET: Redningsselskapet deltar i letingen etter den savnede fritidsbåten (til høyre). Foto: Redningsselskapet/HRS Sør-Norge

Fritidsbåt med mann om bord fortsatt ikke funnet

Søket etter en savnet fritidsbåt med Jan Rydheim (56) om bord i nærheten av Fedje har pågått gjennom natten uten resultat. Leteaksjonen trappes opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har ikke gjort noen funn etter å ha søkt i hele natt med flere fartøy, sier redningsleder Eric Willasen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB lørdag morgen.

Fly, helikopter og båter har søkt etter den 31 fot lange fritidsbåten som ble meldt savnet fredag formiddag. Natt til lørdag deltok fire båter fortsatt i søket.

– Når det nå blir lyst øker vi innsatsen og vil ha to helikoptre og totalt åtte fartøy med i søket, sier Willasen.

Lørdag ettermiddag opplyste politiet at de ikke har funnet båten.

De går også, i samråd med familien, ut med navn og bildet på mannen som er savnet. Det er Jan Rydheim (56).

SAVNET: Jan Rydheim (56) er savnet. Foto: Privat
SAVNET: Jan Rydheim (56) er savnet. Foto: Privat

På det meste var tre helikoptre, ett fly og flere båter med i søket i Fensfjorden øst for Fedje i Nordhordland. Både redningsselskapet, Røde Kors og mannskaper fra Forsvaret deltar i letingen.

– Det er ganske mye som tilsier at siste posisjon er i Fensfjorden. Vi vet når han startet og farten hans, og det passer godt med to observasjoner som er gjort og mobilspor og radarplott vi har fått tilgang til, forklarer Willassen.

Den savnede båtføreren var på vei fra Sandnessjøen til Hjellestad utenfor Bergen for å selge båten.

Det var en kamerat som meldte mannen savnet. I løpet av en telefonsamtale hørte kameraten noe han mente var unormalt, og så ble samtalen brutt, og han fikk ikke kontakt da han ringte opp igjen.

Politiet varslet lørdag ettermiddag at de har igangsatt strandsøk i Austrheim kommune.

HRS Sør-Norge skriver på Twitter at de ønsker å komme i kontakt med et mindre fartøy som passerte Fensfjorden fra Brosmeosen til Vetegjøgra mellom klokken ti og elleve fredag.

Like før klokken åtte lørdag kveld var det fortsatt ingenting nytt i saken.

– Det er ikke gjort noen funn av vrakgods, eller noe som kan tyde på at kan stamme fra denne båten. Dermed har vi ingen faste holdepunkter, sier redningsleder ved HRS Sør-Norge, Asbjørn Viste, til TV 2.

Viste opplyser at de jobber ut ifra flere teorier i søket etter mannen.

– Søket vil pågå gjennom hele natten. Så vil det fortsette med økt bemanning og antall søkeressurser fra morgenen av, sier redningslederen.

(©NTB / TV 2)