DISKUSJON: José Mourinho og Marcus Rashford diskuterer under møtet med Liverpool i mars.
DISKUSJON: José Mourinho og Marcus Rashford diskuterer under møtet med Liverpool i mars. Foto: Oli Scarff

Fire United-stjerner får passet påskrevet av Mourinho

José Mourinho mener kvartett av egne spillere har mangler som tar tid å korrigere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-Crystal Palace lørdag fra kl. 15.30 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

I et intervju tidligere i uken ga Romelu Lukaku beskjed til lagkameratene om å bite tennene sammen, og håndtere tøffe tilbakemeldinger fra sjefen sin.

Nå snakker Manchester United-manager José Mourinho i de samme banene.

I et intervju med Univision Deportes tar portugiseren et oppgjør med generasjonen av unge fotballspillere generelt, og fire av sine egne spillere spesielt.

– De mangler modenhet, sier Mourinho om hva som mangler for en del av hans relativt unge, men talentfulle, spillere.

– Bortskjemte unger

Intervjuet blir gjort av den tidligere Barcelona-stjernen Hristo Stoitsjkov. De to er omtrent jevngamle, og en del av samme generasjon.

Mourinho (55) hevder overfor Stoitsjkov (52) at alt var bedre før – da de var unge.

– Når jeg sier modenhet, så mener jeg på et personlig nivå. Vi var mer som menn. Vi var modnere, og mer forberedt på livet. La meg si det slik: Vi var mindre beskyttet, fortsetter Mourinho.

– De er bortskjemte. Bortskjemte unger. Våre unger blir mer bortskjemt enn vi ble av våre foreldre. Vi var modnere, og bedre forberedt. For unge folk nå, er det et annet liv når det kommer til det sosiale sammenlignet med oss. Spillerne har egne folk rundt seg som beskytter dem, gir dem oppmerksomhet og flere unnskyldninger. Derfor modnes de senere,

Mangler

Mourinho fortsetter med å nevne fire relativt unge spillere spesifikt: Luke Shaw (23), Anthony Martial (22), Jesse Lingard (25), Marcus Rashford (21).

– Det går lengre tid for folk å modnes. For eksempel, unge Luke Shaw... Han hadde et stort potensial, ja, men han visste ikke hvordan han skulle konkurrere for to år siden.

– Når vi snakker om Shaw, Martial, Lingard og Marcus Rashford, snakker vi om unge gutter med stort potensial, men som også mangler et ord som jeg ikke kan bruke, men som dere liker å bruke. De mangler en bit av det. Karakter, personlighet, og som de sier i Spania: ondt blod. Den naturlige aggresjonen som du hadde.

Hvilket ord han sikter til, skal vi ikke begi oss inn i spekulasjoner om.

Mourinho nektet å uttale seg om kommentarene på fredagens pressekonferanse.

– Jeg spiller ikke deres spill. Jeg spiller ikke spillet «ta ting ut av kontekst, og gjør som dere vil», sa han og nektet videre kommentarer.

Tror på topp fire

Manchester United har hatt sin svakeste ligastart siden 1989-90-sesongen, men har hevet seg noe de siste månedene.

Lørdag kommer Crystal Palace på besøk til Old Trafford - i en kamp du kan se på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no fra kl. 15.30.

Et skadefritt United gjør Mourinho optimistisk. Han tror laget som ligger på åttendeplass akkurat nå, vil være i topp fire innen slutten av året.

– Jeg vet det er et stort gap, men jeg tror vi kommer til å være der, sier han.

I skrivende stund er det sju poeng opp dit.