Kuusamo, Finland 20181123. Therese Johaug etter ankomst på flyplassen i Kuusamo . I helgen deltar Johaug for første gang i verdenscupen etter doping utestengelsen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kuusamo, Finland 20181123. Therese Johaug etter ankomst på flyplassen i Kuusamo . I helgen deltar Johaug for første gang i verdenscupen etter doping utestengelsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

– Johaug trenger ikke uroe seg - det blir ingen finsk pipekonsert

Det sier Finlands mest kjente langrennsreporter foran Therese Johaugs comeback i verdenscupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hun er hjertelig velkommen tilbake! Jeg kan garantere at Therese Johaug får en hyggelig helg i Finland, sier Pekka Holopainen i Ilta-Sanomat til TV 2.

Og skal vi dømme etter den velkomsten hun fikk på flyplassen der omlag 30 pressefolk fikk fem-seks minutter med henne, så har han rett. Det meste dreide seg om det sportslige og svært lite om hennes dopingsak.

– Selv om mange finner er skeptisk til forklaringen som Johaug ga om bruken av denne leppekremen, så er de aller fleste her i Finland enige om at hun fikk sin fortjente straff, som hun har sonet og nå er hun velkommen tilbake, mener Holopainen.

Verre i ishockey

– Men Johaug selv er forberedt på fy-ord og pipekonsert?

– Det trenger hun ikke frykte. Dette er langrenn, det er ikke så mange som bryr seg om det her i Finland. Hadde det vært i ishockey, så hadde nok temperaturen blitt en annen.

– Hva mener du med det?

– I ishockeymiljøet er det en annen, mer hatsk stemning. La meg ta et eksempel til deg: Tenk om Espen Knutsen hadde taklet stygt vår stjerne, Teemu Selänne, satt inn en skikkelig cross-checking, og så skulle Finland og Norge møtes i landskamp. Det hadde blitt leven! Men langrenn er ikke en slik sport!

– Hvis du skulle sagt noe personlig til Johaug, hva ville det vært?

– Velkommen tilbake!