FORNØYD SJEF: Lars Lagerbäck (t.h.) har virkelig fått Norge på rett kjøl etter at han tok over landslaget i fjor. Her fra pressekonferansen etter offentliggjøringen om at han tok over landslaget med sjef Terje Svendsen (t.v.).
FORNØYD SJEF: Lars Lagerbäck (t.h.) har virkelig fått Norge på rett kjøl etter at han tok over landslaget i fjor. Her fra pressekonferansen etter offentliggjøringen om at han tok over landslaget med sjef Terje Svendsen (t.v.). Foto: Larsen, Håkon Mosvold

– Skulle gjerne hatt ham på livstidskontrakt

Fotballforbundet er mektig imponert over jobben Lars Lagerbäck har gjort for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire seire i vennskapskamper.

Fire seire, en uavgjort, ett tap og opprykk til nivå B i Nations League.

Det er ingen tvil om at 2018 har vært et godt fotballår for det norske herrelandslaget.

Og en som kan ha mye av æren for det, er landslagstrener Lars Lagerbäck, etter at han overtok jobben i februar 2017.

– Tidenes landslagsår

Svensken har klart å få tilbake fotballgleden i en hel nasjon, og den som kanskje smiler aller bredest er presidenten i Norges fotballforbund (NFF), Terje Svendsen.

– Vi føler stor fremgang på både kvinne- og herresiden og Lagerbäck har definitivt bidratt med sin erfaring og kompetanse. Han har skapt et lag, en entusiasme og et samhold som er veldig viktig, forteller Svendsen til TV 2 under en pressekonferanse på Ullevaal Stadion torsdag.

– Styret hadde en statusgjennomgang på forrige styremøte, og det sier seg selv etter tidenes landslagsår at det har vært veldig hyggelig.

Vil pensjonere seg

Kontrakten til Lagerbäck går ut etter EM i 2020, og 70-åringen har sagt at han vil gå av med pensjon etter oppholdet i Norge, men Svendsen har et annet ønske:

– Jeg skulle gjerne hatt han på livstidskontrakt.

– Da han kom hit hadde han et perspektiv om EM 2020 og det har han fremdeles. Han er jo en voksen mann som han sier selv, men så får vi håpe at han blir tent av videre suksess med det norske landslaget, sier fotballpresidenten.

Etter Norges seier mot Kypros ble det klart at de er en av fire gruppevinnere på nivå C som skal kjempe om en plass i gruppespillet til EM 2020. Norges oppgjør mot gruppe 3-vinner Serbia spilles først etter den ordinære EM-kvalifiseringen som starter i februar 2019.

Kampoppsettet i Nations League-playoffen er for øvrig ikke helt spikret. Det vil endres dersom noen av gruppevinnerne kvalifiserer seg til EM i den ordinære kvaliken.