Stordalen i harnisk etter homo-kritikk

Petter Stordalen (55) har et klokkeklart budskap i fredagens Senkveld med Helene og Stian.

Tidligere i år truet flere kunder med å boikotte Choice fordi Stordalens hotellkjede hadde inngått et samarbeid med Pride, som er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.

Det synes ikke Stordalen noe om.

– Jeg mener det er en faens menneskerett å elske den man vil elske, sier en oppildnet Stordalen i fredagens Senkveld.

Se utdrag av intervjuet øverst i saken.

– Større neste år

Hotellkjeden opplevde at både privatpersoner og organisasjoner ringte inn til kundeservice for å klage, og klipte opp kortene i protest etter samarbeidet med Pride.

– Det jeg bestemmer meg for da, er at: neste år skal vi ha større opptog, høyere musikk, mer Pride og flagget skal henge enda høyere, sier Stordalen.

Han mener de misfornøyde kundene gjerne kan tulle med mandagsvideoene han publiserer hver uke på Instagram, hans høye energi og klesstilen hans. Men én ting tillater han ikke at noen skal tulle med.

– Vi skal aldri akseptere at de tuller med verdiene våre, sier han til jubel fra salen.

Ikke første gang

Dette er midlertidig ikke første gang hotellkongen opplever kritikk fra kunder. I januar innførte hotellkjeden Ali-hjelpen, som er en juridisk hjelpefunksjon for medarbeidere uten varig oppholdstillatelse som risikerer utvisning.

Ali-hjelpen er oppkalt etter medarbeideren Ali på Clarion Hotel Wisby, og er et samarbeid med Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

– Det samme skjedde da vi innførte Ali-hjelpen. Rasistiske holdninger har vi helt nulltoleranse for, det aksepterer vi ikke, sier Stordalen.

Da samarbeidet ble kjent, sa administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels til TV 2 at de som arbeidsgivere har et ansvar for alle sine ansatte.

– Vi er glad for all oppmerksomhet vi får på dette, fordi det er et flott tiltak, men alt samfunnsengasjement er også lønnsomt for bedrifter, så ja, vi gjør dette for å få oppmerksomhet om en viktig sak, integrering av flyktninger og asylsøkere i samfunnet, sa Silseth.

Se Senkveld på TV 2 fredag 22.25 eller på TV 2 Sumo.