FORBES: Katy Perry er den best betalte i musikkbransjen i følge Forbes.
FORBES: Katy Perry er den best betalte i musikkbransjen i følge Forbes. Foto: Valerie Macon / AFP

Katy Perry vipper Taylor Swift av tronen

Katy Perry vipper nå Taylor Swift av tronen som den høyest betalte musikkartisten.

Hvert år lanserer Forbes en liste over de best betalte personene i musikkbransjen. Nå har årets tall blitt publisert.

Sangstjernen Katy Perry tjente 83 millioner amerikanske dollar i perioden juni 2017 til juni 2018.

Det tilsvarer den svimlende sum av omtrent 710 millioner norske kroner.

Verdensturné

I løpet av 2018 har stjernen hatt over 80 opptredener med den innbringende turneen «Witness: The Tour». Turneen startet i Canada i september 2017, og ble avsluttet i New Zealand i august 2017.

Gjennomsnittslønnen for hvert show har vært én million dollar.

Det er derimot ikke bare musikk Perry har tjent grunkene på. I tillegg til å reise verden rundt, har hun vært fast dommer i «American Idol» hvor hun angivelig har tjent 20 millioner dollar.

Krangel på topp

Den tidligere førsteplassen Taylor Swift følger like bak Katy Perry, med en inntekt på 80 millioner dollar. Forbes understreker at Perry kan ha tatt plassen fordi Swifts egen turné falt like utenfor tidsrammen.

Swifts nyeste album «Reputation» ble lansert med brask og bram 10. november 2017, men turneen begynte ikke før 8. mai i år.

TAYLOR SWIFT: Stjernen kan smile hele veien til banken, til tross for at hun ikke havnet øverst i årets Forbes liste.
TAYLOR SWIFT: Stjernen kan smile hele veien til banken, til tross for at hun ikke havnet øverst i årets Forbes liste. Foto: Frederick M. Brown/ Getty Images

Det har tidligere vært mye oppmerksomhet rundt forholdet til de to stjernene, som i flere år var fylt med en isfront på sosiale medier.

Perry hevdet i et intervju at krangelen skal ha begynt med en konflikt rundt bakgrunnsdanserne. Og siden har det eskalert.

– Jeg er ikke Buddha - ting irriterer meg. Jeg skulle ønske at jeg kunne vende det andre kinnet til hver eneste gang, men jeg lar meg ikke bli tråkket på, sa Katy Perry til musikkmagasinet NME i fjor.

De to stjernene skal derimot ha begravd stridsøksen nå.

– Aldri fornøyd

På Forbes liste kommer Beyoncé på tredjeplass. Hun har tjent inn over 60 millioner dollar i tidsperioden, til tross for at hun i juni 2017 ønsket tvillingene Rumi og Sir velkommen i familien.

– Jeg er aldri fornøyd. Jeg har aldri møtt noen som jobber så hardt som meg i denne bransjen, sa Beyoncé til Forbes i et tidligere intervju.

Artisten Pink følger Beyonce med en inntekt på 52 millioner dollar, og Lady Gaga kommer hakk i hæl med sine 50 millioner dollar.