PERSONLIG: For Knut Arild Hareide og kona Lisa Marie ble forhandlingene i abortloven plutselig personlig da paret gjennomgikk et hittil ukjent drama i høst.
PERSONLIG: For Knut Arild Hareide og kona Lisa Marie ble forhandlingene i abortloven plutselig personlig da paret gjennomgikk et hittil ukjent drama i høst. Foto: Åserud, Lise/NTB Scanpix

Midt under KrF-striden mistet Hareide sitt ufødte barn

Midt i KrFs politiske veivalg, sto Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria midt oppe i sitt eget private drama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I høst har nordmenn vært vitne til en politisk maktkamp i Kristelig Folkeparti.

I slutten av september kunngjorde partileder Knut Arild Hareide at han mente KrF burde søke et regjeringssamarbeid med venstresiden – med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Hareide sine to nestledere var uenig. Og dermed var maktkampen i gang.

– Veldig tøft

På dette tidspunktet sto familien Hareide midt oppe i sitt personlige drama. Det forteller Lisa Maria Hareide i et lengre intervju med magasinet KK.

Hun skulle nå ha vært gravid i uke 19, og måtte nylig avbestille ultralydtimen som blant annet skulle avsløre barnets kjønn.

I uke 11, bare uker før spliden i KrF nådde toppen, spontanaborterte Lisa Marie Hareide.

– Det var veldig tøft. Det setter jo ting litt i perspektiv, sier hun til KK.

– Mektig imponert

Både Knut Arild og Lisa Maria gikk inn i høstens politiske drama med en enorm energi og stor optimisme. Endelig var partiet tro mot sine egne verdier, tenkte de. Gleden over at familien skulle gå fra fire til fem, var også stor.

– Jeg er mektig imponert og Knut Arild som sto midt oppe i alt dette. Etter lange dager i den politiske slagmarken, tilbrakte han natten på sykehuset med meg. Det var tøffe dager, sier hun videre til KK.

Men det er ikke første gangen paret går gjennom dette. Da Lisa Maria var fire måneder på vei i 2014, spontanabortere hun. Også da valgte de å være åpne om tema som for mange er vanskelig å snakke om.

– Jeg vil understreke at vi er heldige. Vi vet at vi kan få barn, vi er utrolig takknemlige for de to barna vi har, sier Hareide til magasinet.

TV 2 har vært i kontakt med Hareide, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.