Slik vil Emery ta ARsenal tilbake til toppen:

– Vi ønsker å skape en tilknytning til supporterne

Arsenal-manager Unai Emery forteller om hvordan han ønsker å sette sitt preg på klubben han har overtatt etter en legende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Bournemouth-Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra 14.00 (kampstart 14.30)

Arsenal sikter mot toppen, og tolv kamper ut i Unai Emerys regjeringstid i Premier League er det flere ting som tyder på at storheten kan returnere til topps.

Etter en trang start med to tap mot Manchester City og Chelsea, har i hvert fall nord-londonerne nå gått ti kamper på rad uten nederlag. Denne uken forklarer manageren hvilke verdier han ønsker å tufte sitt Arsenal lag på, etter å ha overtatt en klubb der flere av supporterne var begynt å snu seg mot sin egen manager under Arsène Wengers siste tid i klubben.

– Vi ønsker å skape en tilknytning til supporterne. Vi ønsker at laget skal overføre ting. Vi ønsker å formidle energi, vinnerinstinkt og soliditet. Og innenfor det, ønsker vi å se individuelle fotballspillere vokse og utvikle seg. Vi vil skape et lag både individuelt og kollektivt, som har motivasjon. Vi vil at Arsenal skal formidle energi og sult, sier spanjolen i et intervju med Premier Leagues egen TV-kanal.

Se reportasje i vinduet øverst

– Synkronisering av flere elementer
Emery nøt stor suksess i Sevilla og vant ligaen den ene av sine to sesonger i Paris Saint-Germain, og er ett av Trener-Europas største navn. Nå har han erstattet legendariske Arsène Wenger på Emirates, og virker tydelig på hvordan han nå forsøker å bruke det beste av seg selv og kombinere dette med det beste han har arvet etter franskmannen.

– Jeg mener det er viktig at jeg opprettholder min personlighet, men samtidig ønsker jeg å identifisere meg med klubbens verdier og de fotballspillerne vi har her. Det handler egentlig om å synkronisere de to elementene. Vi ønsker alle å forbedre oss, og det det jeg ønsker fra laget er at vi kan formidle det jeg mener fotball handler om. Dette er en jobb jeg nyter å gjøre, og jeg ønsker virkelig at spillerne og klubben også skal vise den personligheten, sier mannen som denne uken har vært sjef for gigantklubben i seks måneder.

Iwobi: – Han er veldig intens
Til tross for oppturen siden sesongstart, har Arsenal nå spilt tre uavgjorte kamper på rad i Premier League, og må tilbake på vinnersporet for å henge med i kampen om topp-fire plassene i ligaen. Veien dit går gjennom jobben som legges ned på treningsfeltet, der Emery visstnok er av den intense typen.

HAR SLUTTET Å TAPE: Arsenal tapte de to første kampene sine under Unai Emery. Siden har de røde fra Nord-London ikke tapt en eneste fotballkamp i noen turneringer.
HAR SLUTTET Å TAPE: Arsenal tapte de to første kampene sine under Unai Emery. Siden har de røde fra Nord-London ikke tapt en eneste fotballkamp i noen turneringer. Foto: Daniel Leal-olivas/AFP

– Han er veldig intens. Han stiller krav, fordi han vet hvor gode vi er. Han vil at vi alltid skal gjøre vårt beste og gi 100 prosent. Vi vet hva vi forventer av hverandre, så vi prøver alltid å få det beste ut av hverandre på trening. Han krever mye, for å være ærlig, sier Alex Iwobi.

Søndag får han, Emery og resten av Arsenal muligheten til å komme seg tilbake på vinnersporet. Da venter Bournemouth på sørkysten, i TV 2 Sport Premiums første kamp for dagen.

Se Bournemouth-Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra 14.00 (kampstart 14.30)