I RETTEN: I fjor drepte han Alexandra Nilssen ved å påføre henne 21 knivstikk. Nå kan 26-åringen bli erklært utilregnelig. Foto: Kenneth Fossheim
I RETTEN: I fjor drepte han Alexandra Nilssen ved å påføre henne 21 knivstikk. Nå kan 26-åringen bli erklært utilregnelig. Foto: Kenneth Fossheim

Dømt til 13,5 års fengsel for drapet på Alexandra (21)

En 26 år gammel mann er dømt til 13 år og seks måneder i fengsel for drapet på kjæresten Alexandra Nilssen (21) på en hytte på Flå sommeren 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borgarting lagmannsrett har kommet til samme konklusjon som Hallingdal tingrett, og har dømt den 26 år gamle mannen til 13,5 års fengsel for drapet på Alexandra Nilssen (21).

Drapet skjedde på en hytte i Flå 18. juli 2017.

Mannen påførte da kjæresten 21 knivstikk. Skadene var så store at 21-åringen døde.

I lagmannsretten var den domfeltes psykiske tilstand da drapet skjedde et tema.

Forsvaret begjærte en ny sakkyndig vurdering, og dersom han var blitt kjent utilregnelig, ville han trolig blitt overført til tvunget psykisk helsevern.

Retten fant ham derimot tilregnelig, og han ble idømt fengselsstraff.

– Jeg var ustabil

På første rettsdag forklarte 26-åringen fra vitneboksen om dagene forut for hytteturen.

– Jeg var følelsesmessig ustabil. Jeg kunne begynne å gråte for ingenting, og jeg klarte ikke å stoppe, sa 26-åringen, som har innrømmet drap, men som hevder at hans mentale helse på drapstidspunktet gjør at han ikke kan straffes.

Forut for knivstikkingen hadde kjæresteparet en diskusjon, forklarte 26-åringen. I alkoholpåvirket tilstand kjørte han seg en tur, før han kom tilbake til hytta.

– Da jeg kom tilbake, satt Alexandra på senga. Hun lurte på hva jeg drev med. Jeg kunne se at hun gråt. Hun sa at hun ikke orket dette her mer. Da satt jeg meg på en stol på soverommet og holdt hendene over hodet, forklarte den tiltalte.

Så skjedde det fatale, som den tiltalte hele tiden har hevdet at han ikke husker noe fra. Han erkjenner likevel at han drepte samboeren.

I lagmannsretten fortalte han også at han hadde hatt et sammenbrudd bare dager før hytteturen. Alexandra foreslo da at 26-åringen skulle legge seg inn på psykiatrisk avdeling på Kalnes, men de valgte likevel å dra på hyttetur.

Kjørte på en fjellvegg

Etter drapet satt mannen seg i bilen, og kjørte fra hytta.

Senere på kvelden krasjer han i en fjellvegg.

Det viste seg at han hadde vært påvirket av alkohol da han tok av seg setebeltet, tråkket gassen i bånn, lukket øynene og kjørte over i motgående kjørebane.

Bilisten som kom imot, klarte så vidt å svinge unna. Ingen ble skadd, men 26-åringen satt fastklemt etter kollisjonen.

Da nødetatene kom til stedet for å hjelpe til, fortalte mannen at han hadde drept samboeren sin på ei hytte på Sørbølfjellet i Flå.