Bjørndalen: – Jeg var dritings da jeg var tolv år

Da skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen var tolv år, tok han valget som endret alt.

– Da jeg var tolv år, bestemte jeg meg for å holde meg unna alkohol, fordi jeg var dritings da jeg var like gammel, sier Bjørndalen i et åpenhjertig intervju med Skavlan på TV 2.

Prioriteringen har unektelig funket bra for 44-åringen. Han er tidenes mestvinnende vinteridrettsmann, med 58 medaljer fra OL og VM, hvorav 28 er gullmedaljer. Det er også verdt å nevne at han har vunnet 95 verdenscuprenn.

Se deler av TV-intervjuet øverst i saken.

Avholdsmann

Idrettsmannen har hevdet at de eneste gangene han i voksen alder har rørt alkohol, er når han gurgler vodka for å bli kvitt bakterier i munnen.

Unntatt det kan han gjerne skåle med vin i glasset, men han drikker det ikke.

– Jeg har ikke rørt alkohol siden den gang. Jeg hadde lyst til å bli best i verden, og bestemte meg for at jeg ikke kunne ha dårlige restitusjonsdager,

Han understreker at han ikke har noe imot alkohol, og utelukker ikke at han kan ta seg et glass nå som han har lagt opp.

Blir datteren atlet?

Også Bjørndalens kone, den pensjonerte skiskytteren Darja Domratsjeva, gjester Skavlan denne uken.

Sammen forteller de at datteren Xenia på to år er svært aktiv. Hun har allerede begynt å gå på ski.

– Hun er på sin første treningsleir på Beitostølen nå, men vi har ikke kjøpt våpen til henne enda, sier Bjørndalen lattermildt.

At datteren er sprek, kommer nok ikke som noen overraskelse på fleste. Å være sporty preger trolig store deler av DNA-et hennes.

– Jeg og Ole Einar trener fortsatt hver dag. Matvanene våre har heller ikke forandret seg så veldig mye, sier Domratsjeva, men Bjørndalen skyter inn at det blir litt mer frokost på senga og sjokolade i hverdagen nå enn før.

– Det er viktig for oss å trene oss ned. Det er viktig for å ikke bli tjukk og viktig med tanke på hjertet, sier Bjørndalen, som tidligere har slitt med hjerteflimmer.

Se Skavlan på TV 2 klokken 21:25, eller TV 2 Sumo nå.