YNGVAR ANDERSEN DELER HEMMELIGHETEN:

Tjente 150.000 kroner på å selge ting de ikke brukte

Yngvar Andersen og kona Liv Loftesnes tjente 150.000 kroner på å selge unna ting fra hjemmet. De deler sine hemmeligheter slik at du også kan gjøre et godt salg.

Høsten 2016 fikk paret Yngvar Andersen og Liv Loftesnes nok. De var lei av kaoset i sitt eget hjem og bestemte seg for å leve enklere og mer grønt. Da begynte de å kvitte seg med unødvendige ting.

– I begynnelsen ga vi bort det meste, sier Loftesnes.

Etter hvert begynte Loftesnes og mannen og selge ting de ikke hadde bruk for på nettsider som Finn.no.

– En kjempeoverraskelse

Mannen hennes, Yngvar Andersen, hadde aldri trodd de kom til å tjene så mye penger på å selge tingene sine.

– At vi kunne tjene så mye penger på dette var en kjempeoverraskelse. Det var naturligvis skikkelig moro at det viste seg å være store verdier i ting vi ikke brukte eller var glad i, sier Andersen.

Han legger til at huset deres ikke var fullt var dyre ting fra før av. Med andre ord mener han at de fleste familier har mange verdier hjemme som de ikke tenker over selv.

Tips til salget

Loftesnes mener først og fremst at det er viktig å ta bra bilder til annonsen.

– Ta bilder fra forskjellige vinkler. Hvis det er noen skader på det du skal selge, pass på at du får med det på bildet og skriv om det, sier Loftesnes.

Da slipper kjøperen å få en negativ overraskelse. Hun sier også at det lønner seg å skrive merkenavn, men at man bør sjekke prisen på liknende varer. Da passer man på at man legger varen på et riktig prisnivå.

– Mange søker på merket de leter etter, sier hun.

Endre tankegang

Yngvar Andersen har lært at man ikke bør tenke på hva ting kostet da det var nytt sammenliknet med hva man kan selge det for.

– Hvis man heller ser på differansen fra null kroner til 500 kroner, så blir det annerledes. Selv om det du skal selge har kostet 3000 kr fra før, så får du likevel 500 kroner mer enn ingenting, sier Andersen.

– Tenk miljø

Anja Bakken Riise er leder i Framtiden i våre hender. Hun er opptatt av at flere burde redusere forbruket sitt og sier at man bør tenke nøye gjennom om man virkelig trenger det man har tenkt til å kjøpe før man gjennomfører kjøpet. Hun har tips til de som vil gjøre noe med sin egen miljøbelastning.

– Ta bedre vare på tingene dine, reduser innkjøp eller kjøp brukt. Å dele, låne og leie er også gode alternativer, sier Riise.

Du kan se hvordan en salgsprosess foregår hjemme hos Andersen og Loftesnes i videovinduet øverst.