Kylling tikka masala

Indiske smaker med tikka masala, servert med raita, ris og papadam.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før julematen «tar» oss, byr God morgen Norge-kjøkkenet på kylling tikka masala.

Oppskriften er laget med halvfabrikata fra dagligvarebutikken. – Det er lov å være litt lat en gang i mellom, sier Wenche.

For melk og glutenfri-variant, bruk soyaprodukter eller de nye plantebaserte-produktene.

Tikka masala servert med raita, ris og papadam

Raita er en mild krydret yoghurtsaus til kryddersterke retter.

1 pose Raita kryddermix, les fremgangsmåte og mengde kefir eller yoghurt på pakken du velger.

Bland kryddermiksen med kefirmelk eller yoghurt og la den stå og trekke i ca 15 min. Dryss gjerne over granateplekjerner og frisk koriander ved servering.

Tikka Masala

  • ca 800 g kyllingfilet
  • smør til steking
  • 1 glass (ca 200 g) tikka masala «paste» (gluten og melkefri)
  • 2 dl cremé fraîche
  • 2 dl matfløte
  • frisk koriander
  • cashewnøtter eller revet kokosflak

Del kylling i store biter. Smelt smør i en panne og stek kyllingbitene raskt under omrøring. Tilsett tikka masala, cremé fraîche og matfløte. Kok opp og la trekke (ikke koke) i ca 20 min (trekketid er avhengig av størrelsen på kyllingbitene).

Kok risen, se egen oppskrift.

Server med et godt dryss frisk koriander og hakkede cashewnøtter, raita, eventuelt mango chutney og papadam (indisk flatbrød) eller naanbrød.

Basmatiris

  • ca 200 g / ca 2 ½ dl (beregn ca 50 g pr person)
  • 3 ss olje
  • ½ ts salt
  • 5 dl vann (til bløtlegging av risen)

Skyll risen under rennende kaldt vann og legg risen i 5 dl kaldt vann.

Varm olje og salt i en gryte og tilsett vannet risen var bløtlagt i. Kok opp og tilsett risen. Legg på lokk og la koke til mesteparten av vannet har kokt inn i risen. Senk temperaturen til det laveste og la risen stå med lokket på i 5-6 min.

Tips: Ønsker du mer smak på risen, smak for eksempel til med koriander og paste.