Spørsmålet som får Liverpools stjerneskudd til å rødme

Han må være en av Premier Leagues mest ydmyke fotballspillere. Etter to fantastiske år med førstelaget til Liverpool, bor Trent Alexander-Arnold fremdeles hjemme hos foreldrene sine, med beina godt plantet på jorden. Men pokerfjes, det har han ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en trang gang på treningsfeltet til Liverpool står fire journalister og venter på Trent Alexander-Arnold. Liverpools stortalent på høyrebacken. Som vanlig er det iskaldt inne på Melwood, britene virker å være immun mot kulde. Og som vanlig kommer Liverpool-spillerne i slippers.

Alexander-Arnold tusler litt beskjedent etter Liverpools pressesjef som følger han til intervjurommet, men først stopper 20-åringen opp og håndhilser på samtlige. «Hi, how are you?» lyder det på den karakteristiske Liverpool-dialekten.

Liverpools fremtidige kaptein?

Alexander-Arnold har et stort hjerte, men også store drømmer. I intervjuet fremstår den litt beskjedne scouseren som voksen og fornuftig i svarene sine.

Men når vi spør han om et fremtidsrettet spørsmål, klarer ikke 20-åringen å skjule en barnlig stolthet. Av mange blir Alexander-Arnold sett på som et fremtidig kapteinsemne for Liverpool. En lokal ledestjerne.

Unggutten responderer umiddelbart med et stort smil, og rødmer litt før han henter seg inn igjen og svarer slik han er trent opp av medieavdelingen til klubben. Dog fremdeles like ydmyk.

– Det er veldig kjekt at folk ser lederegenskaper i meg. Det er noe jeg alltid har hatt lyst til, å være kaptein for Liverpool. Det hadde vært en stor drøm.

Han vet meget godt hvor viktig lokaloppgjøret mot Everton er.

– Byen deler seg nesten i to i en uke. Jeg har venner som heier på Everton, som nok sitter på gjerdet den dagen, så jeg vil gjerne vinne den kampen.

– Ingenting kan måle seg med det

Han er født og oppvokst kun to minutter fra Anfield. Liverpool har vært klubben i hans hjerte siden han var liten gutt. En vaskeekte scouser som lykkes i den røde drakten, det er stort både for fansen og spilleren selv.

Siden debuten i oktober 2016 har Alexander-Arnold blant annet spilt Champions League-finale og VM med England. Han er en av fem kandidater til Golden Boy, prisen for verdens mest lovende fotballtalent. I tillegg scoret han nylig sitt første mål for Three Lions i kampen mot USA.

Alle store øyeblikk i en ung fotballspillers karriere, likevel er det ingen av dem som kan måle seg med Alexander-Arnolds litt overraskende høydepunkt.

– Det er debuten min for Liverpool. Det er det største til nå. Selv om det bare hadde blitt med den ene kampen, er det å med stolthet kunne si at man har spilt for Liverpool, alltid vært en drøm.

Bor fremdeles på gutterommet

Den tankegangen sier mye om Alexander-Arnold. Slår man igjennom som unggutt i Premier League, er det lett at suksessen kan gå til hode på en. Det virker ikke som det har skjedd med høyrebacken.

– Jeg bor fremdeles hjemme hos mamma og pappa. Jeg ønsker å ha familien min rundt meg, uansett hva. Man har eksempler på andre unge spillere som har fått mye penger, flyttet hjemmefra for tidlig fordi de vil være selvstendig, men ender opp med å ikke ha de rette folkene rundt seg å snakke med. Kanskje de ikke alltid har tatt de rette karrierevalgene. Det er noe jeg har vært litt redd for, å flytte hjemmefra for tidlig, være ensom og ikke ha de riktige folkene rundt meg. Jeg kommer nok til å bo hjemme i noen år til, sier 20-åringen.

Han er veldig bevisst på hvor han kommer fra. Sammen med familien prøver han å gi så mye som mulig tilbake til lokalsamfunnet. En reflektert, ung herremann forteller om forholdet hans til veldedighet:

– Helt siden jeg var liten har familien min vært opptatt av å hjelpe de som er mindre heldig enn oss. Jeg er i en privilegert posisjon som giør at jeg har muligheten til det. Det er viktig for meg å kunne bidra til å gjøre hverdagen lysere for de som trenger det.