Bettina filmet ulven som løp 100 meter unna skolegården

– Jeg synes det er skummelt når den kommer såpass nær en skole, sier Bettina Bogen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den er blitt nærgående, selv om ulven som jeg filmet sikkert var reddere enn de som så den, sier Bettina Bogen til TV 2.

Torsdag i 13-tiden rakk hun å filme en ulv som kom i fullt firsprang, bare 100 meter fra Fjuk skole i Sørum kommune i Akershus.

Det var Indre Akershus Blad som først omtalte videoklippet som Bogen har lagt ut på Facebook.

Bettina forteller at det var mange barn ute i skolegården da ulven kom løpende.

– Jeg var ute og foret hestene, og det var hestene som oppdaget den først, sier hun.

– Skummelt

Hun fikk mobiltelefonen opp av lomma og filmet ulven som løp over en jordrygg og ble borte etterpå. Hun har selv barn på skolen, og synes det var skremmende å se ulven så nær skolen.

– Jeg har hørt om flere ulveobservasjoner i området, senest i forrige uke, sier Bogen til TV 2.

Hun er ikke i tvil om at det var en ulv som hun filmet. Skolebarn som fikk med seg hendelsen, skrek og ropte ulv, forteller hun.

– Jeg synes det er skummelt når den kommer såpass nær en skole, og har ikke sett bikkjer som løper slik, sier Bettina Bogen.

Ifølge Miljødirektoratets rovdyrdatabase er det gjort en rekke DNA-funn og observasjoner av ulv i Sørum og nabokommunene siden i høst.

De seneste DNA-prøvene er ifølge databasen ikke analysert, men funn gjort i september og oktober viser at ulv vandrer i området.

Det har ifølge Norges jeger- og fiskerforbund vært en voldsom vekst i bestanden av ulv, spesielt i Hedmark, men også i Østfold og Akershus. I oktober ble en ulv skutt og drept etter at den angrep en jakthund øst for Minnesund i Eidsvoll.

Vinteren 2017–2018 ble det registrert 70–71 ulver som bare holdt til innenfor Norges grenser. I tillegg ble det registrert 45 ulver som lever i grenserevir på begge sider av riksgrensen mot Sverige, ifølge Rovdata.