SAVNET: 25 år gamle Maja fra Polen ble sist sett i Ørsta onsdag ettermiddag.
SAVNET: 25 år gamle Maja fra Polen ble sist sett i Ørsta onsdag ettermiddag. Foto: Privat / Politiet

Politiet går ut med bilde av kvinne (25) som er savnet etter fjelltur

Politiet har gått ut med en etterlysning av den savnede kvinnen i Ørsta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Omtrent klokken 13.30 onsdag ettermiddag ble en polsk kvinne i 20-årene meldt savnet i Ørsta i Møre og Romsdal.

Kvinnen dro ut på tur i en sort tights og en ullgenser, og politiet ble fortalt at hun skulle gå til toppen av fjellet Saudehornet.

Da hun ikke hadde kommet hjem etter mange timer, ble hun meldt savnet av familien.

Torsdag kveld har politiet offentliggjort navn og bilde på den savnede kvinnen. Det er 25 år gamle Maja som er savnet.

«De som har informasjon eller observasjon av den savnede den 21.11.18 bes ta kontakt med politiet på 02800», skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

– Vi har opplysninger som gjør at vi søker i et område rundt Saudehornet, men utover det vet vi ikke hvor hun har gått. Vi trenger mer informasjon om hvor vi skal lete, og vil ikke låse oss til ett sted. Derfor går vi bredt ut, og ønsker informasjon om alle observasjoner i området, sier operasjonsleder Sindre Molnes til TV 2.

Politiet ønsker at folk skal være observante også i Ørsta sentrum, ettersom det er stor usikkerhet rundt hvor 25-åringen har beveget seg.

Majas bil ble funnet på parkeringsplassen der stien opp til Saudehornet begynner. Fjellet ligger 1.303 meter over havet.

En stor leteaksjon har pågått helt siden den polske kvinnen ble meldt savnet. Ekvipasjer fra Norske Redningshunder, politiets egne hundeekvipasjer, mannskaper fra Røde Kors, redningshelikopter, elveredningslag og mange frivillige har vært involvert i søket.