– Det første av mange hundre mål for Norge. Det lover jeg dere

Stortalentet Henny Reistad (19) fikk sin landslagsdebut, og sitt første landslagsmål da Norge feide Ungarn av banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Ungarn 25-19

Norge hadde ingen problemer med å slå et svakt Ungarn i åpningskampen av Møbelringen Cup i Telenor Arena.

Gjestene hevet seg etter hvilen men 12-6-ledelse til pause ble til 25-19-seier.

– Jeg syns det er bra med tanke på at det er Møbelringen og første kamp, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Den eneste antydningen til bekymring var da Norge bommet på de tre første straffene. Linn Jørum Sulland, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen.

– Næmmen i granskauen. Der må de trene. Dette må sitte til EM-åpningen neste lørdag, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

​Mot slutten av kampen satte imidlertid Amanda Kurtovic en straffe, slik at Norge fikk bukt med det spøkelset allerede i løpet av kampen.

Første landslagsmål

Norge tok kommandoen fra start, og dominerte hele den første omgangen, og gikk til pause på 12-6.

Den siste scoringen i første omgang var det første målet til det store talentet Henny Reistad som debuterte på landslaget. Og scoringen til 19-åringen bar hennes særmerke – en lynhurtig kontring der hun fikk brukt farten sin.

Se målet øverst.

– Det første av mange hundre mål for Norge. Det lover jeg dere. Og det kommer som en spesialitet med fart og kraft, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Kampen var Reistads debut for landslaget, og Bredeli sammenlignet hennes situasjon med den Stine Bredal Oftedal hadde før EM i 2010.

– Det var sykt gøy. Jeg visste ikke at jeg ville få spille, men at jeg fikk det, og i tillegg scoring, det var sykt gøy, sier Reistad til TV 2.

– Å spille med «Vicky», Silje og Sanna Solberg og Amanda Kurtovic det var stor forskjell fra vanlig, men veldig gøy.

Ellers var det ingen som spesielt stakk seg frem i den første omgangen med åtte forskjellige målscorere, og ingen over to nettkjenninger.

– Mange norske spillere får være med og score mål i dag. Det er vanskelig å bedømme hvor bra det er, for det er svakt det Ungarn har prestert. Det jeg liker er at kantene våre er involvert, og at Norge har god kontroll, sier TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin.

Marit Røsberg Jacobsen ble sittende på benken i andreomgang etter å ha deiset i bakken helt på tampen av den første. Det var stygge bilder, men hun tror selv at hun kan spille mot Danmark på lørdag.

– Jeg var litt uheldig og slo hodet i bakken, men det kommer andre sjanser, sier Røsberg Jacobsen til TV 2.

– Jeg fikk en liten sleng på nakken. Jeg har migrene fra før og fikk litt hodepine, men det er nå man kan ta en liten pause. Vi satser på at det er bra til lørdag.

Tre spillere med fire mål

En kant som imponerte var Malin Aune. Hun ble norsk toppscorer med fire mål, sammen med Kari Brattset og Heidi Løke som kom inn etter pause og leverte varene med fire mål.

Men særlig Aune ser ut som en ny spiller, etter en strålende sesong for Vipers.

– Hun er så sikker, roste TV 2-kommentator Bredeli.

– Skudd på innsida, skudd rundt, skudd oppe, skudd nede, skudd på kontringer. Har bøtter og spann av selvtillit, sier ekspert Bent Svele.

– Det var godt å komme i gang. Førsteomgang var veldig, veldig bra, sier Aune til TV 2 etter kampen.

Selv med Løke på banen hang Ungarn bedre med i andreomgang. På en timeout på stillingen 18-13 ga Thorir Hergeirsson beskjed om at laget måtte heve seg.

Men gjestene fortsatte å nærme seg til 22-18. Da syns imidlertid Norge at nok var nok og kunne kontrollere inn til 25-19.

– Vi slipper oss ned det siste kvarteret, særlig i forsvaret. Vi mangler kontringene. Der må vi se litt hvor vi ikke tar de mulighetene vi kan få. Fremover er det blandet, for vi prøver ut litt nye ting som vi øver på i kampen, sier Hergeirsson.

Islendingen brukte mange forskjellige spillere og en som gjorde comeback var Linn Jørum Sulland med to mål på tre forsøk.

– Det ble litt rotete. Typisk slik i en første kamp sammen, sier Sulland til TV 2.

Lørdag fortsetter Møbelringen Cup for Norge:

Norge – Danmark kl. 19.00 på TV 2 (kampstart 19.15)

Ungarn – Frankrike kl. 16.55 på tv2sumo.no (kampstart 17.00)

Søndag:

Norge – Frankrike kl. 18.00 på TV 2 (kampstart 18.15)

Danmark – Ungarn kl. 15.55 på TV 2 Sport 2 (kampstart 16.00)