Arbeiderpartiet vil innføre skolemat i hele landet

Foreslår å droppe økningen i barnetrygd og heller bruke det på skolemat i grunnskolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ti prosent av norske barn mellom åtte og ti år har ikke med seg mat på skolen. Det ønsker Arbeiderpartiet å gjøre noe med, og foreslår derfor å innføre skolemat i alle norske skoler.

Ap ønsker å bruke pengene som KrF har fått gjennomslag for skal øke barnetrygden med 1000 kroner i året på skolemat isteden. De har derfor lagt inn en pott på 700 millioner kroner i sitt forslag til budsjett til bruk på skolemat fra høsten 2019.

– Det er veldig flott at KrF har fått til et løft for barnefamilier. Men når vi skal bruke de pengene, så tror vi isteden for å spre dem utover i små beløp til alle, så tror vi at vi når flere barn om vi satser på skolemåltid for alle i grunnskolen. Det kan vi gjøre med disse pengene, sier Jonas Gahr Støre.

Enkelt brødmåltid

I forslaget legges det opp til at det skal tilbys et enkelt brødmåltid med frukt og grønnsaker, samt juice og melk. Det budsjetteres med at skolene skal kunne ansette noen til å ha ansvar for skolematen, men også at foreldre skal bidra med inntil seks kroner per måltid.

– Men blir ikke dette nok en ting skolene skal bruke tid på som ikke er undervisning?

– De som skal undervise skal undervise, de skal ikke drive med dette. Så her ligger det inne ressurser så de kan få hjelp til det.

Vil helst ha kebab

Elevene på Marienlyst skole i Oslo fikk i dag besøk av Ap-lederen, og kom med sine forslag til hva skolematen bør inneholde:

– Sjokoladepålegg, pizzastykke, kebab og sushi, sier åtte år gamle Sadiiq.

Se video med barna i videovinduet over.