TILTALT: Kvinnen er tiltalt for å ha drept sin egen far og eks-kjæreste. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2
TILTALT: Kvinnen er tiltalt for å ha drept sin egen far og eks-kjæreste. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2

syvbarnsmor tiltalt for to drap:

Vitnemål i retten utløste ny etterforskning

Spesielt ett av vitnemålene bet påtalemyndigheten seg merke i.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har startet nye undersøkelser i forbindelse med rettssaken mot en 43 år gammel kvinne som er tiltalt for to drap i Kristiansand.

Det bekrefter etterforskningsleder Øystein Jørgensen overfor TV 2 torsdag.

Kvinnen som står tiltalt for å ha tatt livet av sin egen far og en tidligere kjæreste, kan ha røpet seg om det siste dødsfallet før mannen ble funnet.

Det kom fram under behandlingen i tingretten torsdag.

Ble oppringt av tiltalte

Flere av fedrene som kvinnen har barn med vitnet torsdag, og det er spesielt ett vitnemål påtalemyndigheten la merke til.

Den ene barnefaren fortalte at tiltalte ringte ham på formiddagen eller tidlig ettermiddag søndag 6. april 2014. Hun fortalte at eks-kjæresten var blitt funnet død på et hotellrom og at det var personalet som fant ham på natten.

Hun fortalte at det var et selvmord. Grunnen til at dette vitnemålet er interessant, er at avdøde først ble funnet klokken 15:52, og politiet ble varslet to minutter senere.

Tiltalte kan dermed ha fortalt om dødsfallet før han ble funnet.

Vitne bekrefter

Vitnet som sier han snakket med tiltalte samme dagen mannen ble funnet død, bekrefter overfor TV 2 torsdag kveld at han er sikker på at han snakket med henne den aktuelle dagen.

– Ja, jeg husker det fordi jeg var litt stresset med å komme meg på Start-kamp hvor jeg skulle jobbe dugnad fra klokken 15:30, sier vitnet til TV 2.

Gjør nye undersøkelser

Politiet sier de har forsøkt å finne teledata som kan bekrefte eller avkrefte det vitnet har sagt både i politiavhør og i retten, men at det har vært vanskelig siden det er helt tilbake til 2014.

Likevel gjør nå politiet nye undersøkelser.

– Vi setter nå i gang nye undersøkelser knyttet til dette. Det er lenge siden og vi er usikre på om vi klarer å finne noe. Det som er sikkert er at tiltalte ikke har ringt fra sin egen telefon, sier etterforskningsleder Øystein Jørgensen til TV 2.

– Vi vil nå gå nøyere gjennom vitnets telefon for å se om vi kan finne spor av denne samtalen, sier Jørgensen.

Dersom politiet skulle klare å finne tekniske bevis for at tiltalte har ringt vitnet før mannen ble funnet død, så kan det bli et avgjørende bevis mot henne.

Rettssaken mot kvinnen fortsetter mandag.