Kari Andreassen blir ny utdanningsdirektør i Oslo

Kari Andreassen (50) konstitueres som utdanningsdirektør i Oslo når Astrid Søgnen forlater sin stilling 1. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreassen er foreløpig ansatt for en periode på seks måneder, opplyser Oslo kommune i en pressemelding. Deretter skal stillingen lyses ut på åremål.

Hun har tidligere vært bydelsdirektør i både Frogner, Nordstrand og Ullern bydeler i Oslo. Hun har vært rådmann i Grue kommune i Hedmark og assisterende rådmann i Kongsvinger kommune, som er hjemkommunen hennes.

– Jeg har store forventninger til Andreassen som nå går inn som fungerende utdanningsdirektør inntil ny fast direktør kan tiltre. Andreassen er en svært erfaren leder med god kjennskap til styringssystemene i kommunen, samtidig har hun lang erfaring fra arbeid med barn og unges oppvekstvilkår i Oslo, sier byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen,

Avtroppende direktør Astrid Søgnen har sittet i 20 år og går av mot sin vilje. Hun fratrer 1. desember.

Andreassen har i flere år pendlet til Oslo fra Kongsvinger.

– Det er en valgt livsstil. Jeg har valgt å pendle av hensyn til familien min, siden jeg har barn i skolealder. Jeg bruker togturen som en mulighet til å få unna litt arbeid. Da er jeg godt forberedt før jeg har ankommet kontoret, sa Andreassen til Frogner Høyres nettsted i et intervju i 2015.

(©NTB)