Morfar: – Ser ut som han har bedre kapasitet enn Johannes

Selv etter en vinter hvor Johannes Høsflot Klæbo vant «alt»: Morfar og trener, Kåre Høsflot, forbereder ikke Johannes Høsflot Klæbo på at han kan møte motgang i langrennssporet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi snakker ikke om motgang, vi snakker kun om medgang når det handler om langrenn, understreker Kåre Høsflot til TV 2.

Det sier han foran vinterens første verdenscuprenn på lørdag i Ruka.

I fjor på samme tid var løpene her i Finland starten på en lang rekke med verdenscupseire for Johannes Høsflot Klæbo. Torsdag ettermiddag kom Klæbo og de fleste andre landslagsløperne til Finland.

– Det er jo litt sånn vi tenker, sier Johannes, når vi konfronterer han med hva morfar har sagt.

– Vi lever og ånder litt ut fra at vi kan få til det du har lyst tll. Det handler om å gjøre de riktige tingene – og naturligvis må du ha troen på å få det til.

Sist vinter ble det tre OL-gull og seier i verdenscupen sammenlagt – uten å stille til start i Tour de Ski.

Da ser ikke morfar stor grunn til å gjøre drastiske endringer i forberedelsene.

– Nei, vi har stort sett bare brukt blåpapir og kopiert det vi gjorde foran 2018-sesongen. Det er ikke noen hokus-pokus, nei. Men kort sagt: Vi kan ikke drive med kapasitetstrening som går utover hurtigheten til Johannes. Det er jo hans styrke. Denne vinteren blir ganske lik denne vi hadde, OL byttes ut med VM, sier Kåre Høsflot.

– Ser du for deg at det blir blåkopi også når det gjelder resultater?

– Tja ... sist sesong ble spesiell, det skal godt gjøres å kopiere den, svarer han.

– Det er en og annen russer som han får bryne seg på?

– Ja, jeg har sett resultatene fra treningsrennene i Finland de siste helgene, og det har vært en skokk med russere i tet. De har svært mange gode løpere, flere unge gutter, og faktisk flere jeg ikke hadde hørt om før. Men vi har jo selvsagt for lengst lagt merke til Bolsjunov. Det ser ut som han har bedre kapasitet enn Johannes, så det blir en jobb å gjøre for å være med når det er spurt, sier Kåre Høsflot.

Verdenscupen innledes i Ruka lørdag med klassisk sprint for kvinner og menn. Søndag er det 10- og 15 kilometer klassisk.