VG: KrF lander på sterk kritikk om terrorsikring

KrF vil gå inn for sterk kritikk og ikke mistillit i saken om terrorsikring, erfarer VG.

Oslo  20181119.
Hans Fredrik Grøvan  på vei inn i gruppemøte i KrF . KrF fortsetter forhandlingene med regjeringspartiene. Kjell Ingolf Ropstad t.v og Knut Arild Hareide t.h.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oslo 20181119. Hans Fredrik Grøvan på vei inn i gruppemøte i KrF . KrF fortsetter forhandlingene med regjeringspartiene. Kjell Ingolf Ropstad t.v og Knut Arild Hareide t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Aftenposten meldte tidligere torsdag at KrF trolig kommer med sterkere kritikk av regjeringen enn i forrige runde, men at partiet ikke ender på mistillit. Avisen siterer en sentral kilde i partiet.

Også VG melder at KrF vil gå inn for sterk kritikk.

KrFs mann i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Hans Fredrik Grøvan, vil klokken 14 tilkjennegi KrFs holdning i saken om objektsikring i vandrehallen på Stortinget, varsler KrF.

Riksrevisjonen har flere ganger påpekt svikt i regjeringens arbeid med såkalt objektsikring, som innebærer trygging av samfunnsviktige og skjermingsverdige bygninger og infrastruktur.

Kontrollkomiteen kommer med sin innstilling i saken torsdag 29. november.

Diskusjonen om mistillit blusset opp for fullt da Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum onsdag varslet at hans parti vurderer mistillit i saken.

– Vi vurderer mistillit på bakgrunn av at regjeringen har gitt mangelfull og feil informasjon til Stortinget, sa han i et intervju med NTB.

Samtidig har både Arbeiderpartiet og SV truet med mistillit.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2