Oslo  20181119.
Hans Fredrik Grøvan  på vei inn i gruppemøte i KrF . KrF fortsetter forhandlingene med regjeringspartiene. Kjell Ingolf Ropstad t.v og Knut Arild Hareide t.h.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oslo 20181119. Hans Fredrik Grøvan på vei inn i gruppemøte i KrF . KrF fortsetter forhandlingene med regjeringspartiene. Kjell Ingolf Ropstad t.v og Knut Arild Hareide t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

VG: KrF lander på sterk kritikk om terrorsikring

KrF vil gå inn for sterk kritikk og ikke mistillit i saken om terrorsikring, erfarer VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aftenposten meldte tidligere torsdag at KrF trolig kommer med sterkere kritikk av regjeringen enn i forrige runde, men at partiet ikke ender på mistillit. Avisen siterer en sentral kilde i partiet.

Også VG melder at KrF vil gå inn for sterk kritikk.

KrFs mann i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Hans Fredrik Grøvan, vil klokken 14 tilkjennegi KrFs holdning i saken om objektsikring i vandrehallen på Stortinget, varsler KrF.

Riksrevisjonen har flere ganger påpekt svikt i regjeringens arbeid med såkalt objektsikring, som innebærer trygging av samfunnsviktige og skjermingsverdige bygninger og infrastruktur.

Kontrollkomiteen kommer med sin innstilling i saken torsdag 29. november.

Diskusjonen om mistillit blusset opp for fullt da Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum onsdag varslet at hans parti vurderer mistillit i saken.

– Vi vurderer mistillit på bakgrunn av at regjeringen har gitt mangelfull og feil informasjon til Stortinget, sa han i et intervju med NTB.

Samtidig har både Arbeiderpartiet og SV truet med mistillit.

(©NTB)