RØK MENISKEN: Torgeir Bergrem har vært i verdenstoppen på snowboard i flere år, men 27-åringen mister nok det meste av denne sesongen.
RØK MENISKEN: Torgeir Bergrem har vært i verdenstoppen på snowboard i flere år, men 27-åringen mister nok det meste av denne sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Menisken bare løsnet. Den ble revet tvert av

Snowboardkjører Torgeir Bergrem (27) ødela kneet på vei fra skiheisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg var på vei bort til parken. Det var veldig lav risiko egentlig, sier Bergrem.

Torgeir Bergrem har, som Snowboardforbundet sier, «en sekk full av triks i verdensklasse», men OL-utøveren rakk ikke en gang å åpne sekken før det smalt.

– På snowboard har du en fot i bindingen når du går av heisen og en fot utenfor. Jeg gikk av heisen og sparket meg litt bortover også bare løsnet menisken. Den ble bare revet av, forteller 27-åringen.

Med en ødelagt menisk må trønderen se kameratene starte sesongen uten ham.

Flere måneder uten konkurranser

Uhellet skjedde den 19. oktober under siste dag på samling i Saas Fee i Sveits. Én måned på sidelinjen blir nok til flere, og trønderen ser ut til å miste de fleste konkurransene denne sesongen. Selv håper han at han kan bli frisk til en konkurranse i mars.

GÅR GLIPP AV ÅRETS X GAMES: Torgeir Bergrem (t.h.) under premieutdelingen da han fikk bronse i Big Air under X Games i Hafjell i 2017.
GÅR GLIPP AV ÅRETS X GAMES: Torgeir Bergrem (t.h.) under premieutdelingen da han fikk bronse i Big Air under X Games i Hafjell i 2017. Foto: Olsen, Geir / NTB Scanpix

– Det kommer til å ta ganske lang tid.

– De fleste konkurransene ryker nok. X Games, Laax Open og Dew Tour er i hvert fall ute av vinduet, men jeg rekker kanskje US Open hvis jeg er heldig, sier han.

– Menisken var nok ikke hundre prosent

– Gjorde du noe annerledes enn du ellers pleier å gjøre da du skadet deg?

– Det må nok ha vært en skade som var på vei til å skje uansett, tror jeg. Den menisken var nok ikke hundre prosent, sier Bergrem.

27-åringen tror han vet hvordan skaden ble trigget fram.

– Den (menisken) har sikkert lagt seg litt feil, så da jeg sparket meg bortover har kraften fra sparkene gjort at den har blitt revet fra hverandre.

Bergrem sier at det ikke var noe godt å ryke menisken, men at han likevel er lettet over at skaden ikke var mer alvorlig.

– Det kunne ha vært verre, det kunne vært korsbåndet for eksempel, så det var bra at det ikke var det, sier han.

Lang skadehistorikk

Trønderen har ikke telling på hvor mange skader han har hatt, men han er glad for at han blir frisk hver gang.

– Jeg har hatt ganske mange skader, men jeg vet ikke akkurat hvor mange. Jeg har jo knekt begge beina, tatt skulderen, albuen, håndleddet, nesa, ribbein og tatt menisken to ganger i det andre kneet, men det har jo gått fint, forteller Bergrem.

– Jeg føler ikke at jeg har hatt noen skader som har vært veldig alvorlige. Jeg blir jo alltid frisk.

Etter mye knall og fall blir han fortsatt ikke skremt til å legge bort brettet, og har planer om å fortsette lenge.

– Nei, jeg kommer til å kjøre snowboard til jeg ikke kan gå lengre.