TV 2-KLAR: Ole Einar Bjørndalen slutter seg til TV 2s ekspertkorps.
TV 2-KLAR: Ole Einar Bjørndalen slutter seg til TV 2s ekspertkorps. Foto: Espen Solli

Bjørndalen blir ekspert for TV 2

Skiskytterlegenden debuterer som TV 2-ekspert allerede under sesongåpningen for skiskytterne på Sjusjøen i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Einar Bjørndalen (44) la opp som tidenes mestvinnende skiskytter etter forrige sesong. Nå blir legenden en del av TV 2.

– Jeg setter stor pris på å få lov til å jobbe med TV 2. Jeg er så glad i skiskyting og sport at jeg tenker jeg har noe å bidra med enda noen år, sier Bjørndalen.

Bjørndalen blir TV 2s skiskytingekspert, og han tiltrer umiddelbart, for allerede i helgens sesongåpning blir han å finne på Sjusjøen.

– Vi er stolte og glade over å få Ole Einar på laget. Han var svært ettertraktet og har ikke manglet tilbud etter karrieren, så vi synes det er stor stas at han velger TV 2 Sporten videre, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

– Skiskyting er en av Norges nasjonalidretter og Ole Einar blir viktig for at vi i TV 2 Sporten er ledende her på nyheter, reportasjer og analyse. Han har også unike erfaringer som gjør at han vil være en betydelig ressurs i redaksjonsmiljøet, samt med tanke på øvrige rettigheter TV 2 Sporten sitter på, sier Vegard Jansen Hagen.

Ole Einar Bjørndalen tok 13 OL-medaljer, 45 VM-medaljer og 95 individuelle seirer i verdenscupen.

– Jeg fram til å se skiskyting fra en annen side og formidle det jeg opplever og ser. Dette vil bli en spennende sesong å følge, sier han.

Forrige uke ble det klart at Petter Northug slutter seg til TV 2 når langrennskarrieren er over.

– TV 2 Sporten har et uttalt mål om å ha det fremste ekspertkorpset på sport i Norge. Ole Einar løfter oss ytterligere. Ikke bare på skiskyting, men på kunnskap, troverdighet og formidling i den totale sportsdekningen vår, mener Vegard Jansen Hagen.