Gatebil-andreas ble mobbet som barn:

Blir rørt på direkten av videohilsen fra sitt store idol

Som barn ble Andreas (23) utestengt og mobbet. Så fant han ut at meningen med livet er motor, sladding og høy fart – og i Gatebil ble han endelig en av gutta.

– Det begynte mens jeg gikk på barneskolen, i 3. og 4. klasse. Da begynte jeg å merke at jeg ikke var en del av gjengen. Jeg ble ikke invitert i bursdager og ble utestengt.

Andreas var en utadvendt og snakkesalig gutt som pratet med alt og alle. Ifølge ham selv ble dette oppfattet som rart og gjorde at han ble holdt utenfor resten av klassemiljøet. Den opplevelsen som gjorde mest inntrykk var noe som skjedde på bussen – på vei hjem fra skolen.

– Jeg satt bak i bussen og hørte at noen av de andre snakket om hva som skulle skje i kveld. Jeg spurte dem om hva de skulle, men da svarte de at jeg ikke trengte å bry meg om det, for jeg skulle jo ikke være med på det uansett.

Dette førte til mange vonde tanker og dårlig selvtillit, men selv om hverdagene var tøffe, var det også støttende mennesker i omgangskretsen.

– Jeg har en fantastisk mor og tvillingsøster. Jeg hadde også en bra kontaktlærer og var tilknyttet BUP-tjenesten i kommunen, fortsetter han.

– Gatebil var det største jeg hadde opplevd

Men det skulle snu for Andreas. Fordi han ikke hadde venner, flyktet han ofte inn på rommet sitt der han brukte tiden sin på bilspill. Dette vekket interessen for motor og filmserien «Fast and the Furious».

Foto: Henrik Dulie
Foto: Henrik Dulie

Senere fant han ut at naboen var tilknyttet Gatebil-miljøet og ble med for å sjekke det ut.

– Jeg var kjempeivrig og bidro med det jeg kunne. Jeg satt opp gjerder og fylte på nytt dopapir på campen.

Møtet med Gatebil-miljøet ble et vendepunkt for Andreas.

– Jeg ble ganske overrasket da jeg møtte folka der. Alle var inkluderende og ingen hadde et vondt ord å si.

Etter hvert ble også Andreas er integrert del av miljøet.

– Det er et fantastisk miljø. Det ser man i alle teamene. Vi brenner for noe felles. Det beste er kveldene hvor vi spiser og drikker noen øl.

Kompis med idolet

I gatebilmiljøet har Andreas blitt kjent med verdens beste drifter, Fredric Aasbø (33). I God morgen Norge ble han overrasket med en videohilsen fra forbildet. Dette lokket frem tårene.

Drifter-stjerne Fredric Aasbø er i Japan, men tok seg tid til å sende en hilsen til kompisen
Drifter-stjerne Fredric Aasbø er i Japan, men tok seg tid til å sende en hilsen til kompisen

– Det var rørende! Fredric er en stor fyr som gjør det veldig bra i utlandet. Han har veldig mye å drive med, han er opptatt hele tiden, men han har alltid hatt tid til meg. Det er veldig spesielt.

Og ambisjonene er klare:

– Jeg drømmer om å slå han en dag. Jeg har trua på det. Så lenge jeg har gode støttespillere og er fokusert på de viktige tingene, så tror jeg kanskje det går, avslutter Andreas.

Alle episodene av programmet "Gatebil" kan du se på TV 2 Sumo eller TV 2 Zebra.